Een heerlijk Indisch pittig kipgerecht en natuurlijk gewoon gluten- en lactosevrij.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 10 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 30 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Kipgerecht
Keuken Glutenvrij, Indisch, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
700gramkipfilet
2bolletjesChinese knoflook
2rode pepers
2cmlaosgalanga
2cmgember
1grote ui
1stengelcitroengrassereh
300mlkokosmelk
1eetlepelpalmsuiker
1eetlepelglutenvrije sojasaus
1klein blikjetomatenpuree
1theelepelpaprikapoeder
1theelepelgemalen komijn
0,5theelepeltrassi
wokolie
peper en zout
Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout.
Snijd de bolletjes knoflook in stukjes (even de pit eruit halen). Doe hetzelfde met de ui.
Verwijder de zaadlijsten van de rode pepers en snijd ook deze in stukjes.
Schil daarna het stukje gember.
Doe de knoflook, ui, rode pepers, laos, gember, palmsuiker, sojasaus, tomatenpuree, paprikapoeder, gemalen komijn en trassi in de blender of hakmolen van de staafmixer en meng het tot een pasta.
Verhit een scheutje wokolie in de wok en bak hierin de kip rondom aan. Schep de kip uit de wok en zet even aan de kant.
Voeg nu de boemboe, welke je net gemaakt hebt, toe en roerbak deze zo'n 2 minuten zodat de aroma's goed vrij komen.
Voeg nu weer de kip toe en roerbak even mee.
Snijd intussen de sereh (citroengras) in stukken.
Schenk de kokosmelk in de wok en voeg het citroengras toe.
Laat de ajam paniki zo'n 15 tot 20 minuten verder gaar worden en indikken.
Breng het geheel eventueel verder op smaak met wat peper en zout.
Opmerkingen
Ajam paniki is erg lekker met bijvoorbeeld sajoer boontjes en witte rijst.Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey