We hebben al eens eerder Thaise groene curry gemaakt, dus nu eens tijd voor een Thaise rode curry met kipfilet. Een heerlijk en eenvoudig gluten- en lactosevrij gerecht wat binnen 35 minuten op tafel staat. Ideaal dus als doordeweekse maaltijd of gewoon als je wat minder tijd hebt, maar toch iets lekkers op tafel wilt toveren.
Thaise rode curry met kipfilet
Een heerlijke en snelle Thaise rode curry met kipfilet. Glutenvrij, lactosevrij en melkvrij.
Porties 6 personen
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- 5 eetlepels Thaise rode curry pasta
- 1 paksoi
- 200 gram taugé
- 150 gram sugar snaps
- 1 rode punt paprika
- 1 gele punt paprika
- 400 ml kokosmelk
- 4 lente uitjes
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 1 rode peper
- 5 gram koriander
- 2 rode uien
- wokolie
- peper en zout
Instructies
- Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi deze vervolgens met wat peper en zout naar smaak.
- Snijd de rode- en gele paprika in blokjes. Snipper daarna de rode ui.
- Snijd vervolgens de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
- Halveer de sugar snaps en hak de verse koriander fijn.
- Haal de blaadjes van de paksoi en bewaar deze. Snijd de stelen van de paksoi in stukjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
- Verhit een scheutje wokolie in de wok en fruit hier in de knoflook, rode ui en rode peper. Voeg nu 5 eetlepels Thaise rode curry pasta toe en bak deze even mee.
- Schep de kipfilet blokjes in de pan en bak deze even rondom aan.
- Voeg daarna de blokjes paprika, sugar snaps, lente-uitjes en stukjes paksoi toe en wok zo'n 3 minuten mee.
- Schenk de kokosmelk bij het geheel en breng zachtjes aan de kook.
- Voeg als laatste de blaadjes van de paksoi toe samen met de fijngehakte koriander en de taugé. Laat nog zo'n 5 minuten zachtjes door pruttelen.
- Serveer de Thaise rode curry met kipfilet met pandan rijst.
Notities
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey
Op zoek naar meer gerechten zoals deze Thaise rode curry met kipfilet? Kijk dan ook eens op onze pagina met wokgerechten.