Een heerlijke en snelle Thaise rode curry met kipfilet. Glutenvrij, lactosevrij en melkvrij.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Gang wokgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Thais
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 6personen
Ingrediënten
600gramkipfilet
5eetlepelsThaise rode curry pasta
1paksoi
200gramtaugé
150gramsugar snaps
1rode punt paprika
1gelepunt paprika
400mlkokosmelk
4lente uitjes
1bolletje Chinese knoflook
1rode peper
5gramkoriander
2rodeuien
wokolie
peper en zout
Hoe maak je het?
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi deze vervolgens met wat peper en zout naar smaak.
Snijd de rode- en gele paprika in blokjes. Snipper daarna de rode ui.
Snijd vervolgens de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
Halveer de sugar snaps en hak de verse koriander fijn.
Haal de blaadjes van de paksoi en bewaar deze. Snijd de stelen van de paksoi in stukjes. Snijd de lente-uitjes in ringetjes.
Verhit een scheutje wokolie in de wok en fruit hier in de knoflook, rode ui en rode peper. Voeg nu 5 eetlepels Thaise rode curry pasta toe en bak deze even mee.
Schep de kipfilet blokjes in de pan en bak deze even rondom aan.
Voeg daarna de blokjes paprika, sugar snaps, lente-uitjes en stukjes paksoi toe en wok zo'n 3 minuten mee.
Schenk de kokosmelk bij het geheel en breng zachtjes aan de kook.
Voeg als laatste de blaadjes van de paksoi toe samen met de fijngehakte koriander en de taugé. Laat nog zo'n 5 minuten zachtjes door pruttelen.
Serveer de Thaise rode curry met kipfilet met pandan rijst.