Pittige rijstnoedels met kip, ham en groente

Eindelijk een alternatief voor bami gevonden, namelijk deze pittige rijstnoedels met kip, ham en groente.

Sinds de coeliakie diagnose van Sophie ben ik al op zoek naar een goede vervanger voor bami. Had al eens glutenvrije spaghetti hiervoor gebruikt, maar vond dit niet zo’n succes. Vorige week was ik met Sophie bij onze AH XL en kwamen we de rijstnoedels van Conimex tegen. Echt ontzettend lekker en een goede vervanger voor de bami. Zie hieronder het recept.



Pittige rijstnoedels met kip, ham en groenten

Super makkelijk, snel en ook nog eens erg lekker.

Gang Hoofdgerecht, wokgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 15 minutes
Totale tijd 25 minutes
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 2 pakken rijstnoedels van Conimex 5 mm breed
  • 400 gram Thaise wokgroente
  • 125 gram taugé
  • een scheutje wokolie
  • boemboe Rode Curry van AH
  • rode Peper gemak
  • knoflookpuree
  • djintan gemalen komijnzaad
  • gemberpoeder
  • 150 gram gekookte ham achterham of schouderham
  • zout

Hoe maak je het?

  1. Zet een grote pan wat op met zout voor de rijstnoedels.
  2. Snijd de kip in kleine blokjes en kruid deze met de djintan naar smaak. Snij nu de plakjes ham in blokjes.
  3. Verhit 2 eetlepels wokolie in de wok of hapjespan. Voeg de kip, een beetje rode peper gemak en een beetje knoflookpuree toe en bak de kip rondom lichtbruin. Voeg nu de ham toe en bak deze even mee.
  4. Vervolgens wok je de Thaise roerbakgroente gedurende minuten even mee. Strooi wat gemberpoeder naar smaak bij het gerecht.
  5. Voeg de Boemboe Rode Curry toe en meng dit met de kip, ham en groenten. Vaak gebruik ik maar een half bakje boemboe, zodat het niet al te pittig is voor Sophie. De andere helft kan je makkelijk bewaren in de koelkast voor een volgende keer. Voeg als laatste de taugé toe.
  6. Als het goed is, zal het water voor de rijstnoedels inmiddels aan de kook zijn. Zet de pan uit en laat de rijstnoedels 3 minuten in de pan wellen. Trek de noedels los met een vork. Giet de noedels af en voeg ze bij de kip, ham en groente. Meng alles even goed door en klaar is je gerecht!

Notities

P.s. bij veel gerechten die ik kook, maak ik een grotere hoeveelheid en wat we over houden vries ik in porties in. Altijd handig als je een keer wat minder tijd hebt om te koken. Zeker nu het een stuk moeilijker is om even snel iets bij een snackbar te halen of online eten te bestellen.

 

Meer van onze Oosterse gluten- en lactosevrije recepten vind je op onze pagina met wokgerechten.



www.sophieglutenvrij.nl

2 thoughts on “Pittige rijstnoedels met kip, ham en groente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code