Zet een grote pan wat op met zout voor de rijstnoedels.
Snijd de kip in kleine blokjes en kruid deze met de djintan naar smaak. Snij nu de plakjes ham in blokjes.
Verhit 2 eetlepels wokolie in de wok of hapjespan. Voeg de kip, een beetje rode peper gemak en een beetje knoflookpuree toe en bak de kip rondom lichtbruin. Voeg nu de ham toe en bak deze even mee.
Vervolgens wok je de Thaise roerbakgroente gedurende minuten even mee. Strooi wat gemberpoeder naar smaak bij het gerecht.
Voeg de Boemboe Rode Curry toe en meng dit met de kip, ham en groenten. Vaak gebruik ik maar een half bakje boemboe, zodat het niet al te pittig is voor Sophie. De andere helft kan je makkelijk bewaren in de koelkast voor een volgende keer. Voeg als laatste de taugé toe.
Als het goed is, zal het water voor de rijstnoedels inmiddels aan de kook zijn. Zet de pan uit en laat de rijstnoedels 3 minuten in de pan wellen. Trek de noedels los met een vork. Giet de noedels af en voeg ze bij de kip, ham en groente. Meng alles even goed door en klaar is je gerecht!
Opmerkingen
P.s. bij veel gerechten die ik kook, maak ik een grotere hoeveelheid en wat we over houden vries ik in porties in. Altijd handig als je een keer wat minder tijd hebt om te koken. Zeker nu het een stuk moeilijker is om even snel iets bij een snackbar te halen of online eten te bestellen.