• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Taarten  /  15 december 2016

Glutenvrije appeltaart, oer Hollands lekker

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Glutenvrije appeltaart, oer Hollands lekker

Een heerlijk gluten- en lactosevrij recept voor een ouderwets Hollandse appeltaart. Deze glutenvrije appeltaart is super lekker voor bij de koffie met een verjaardag of gewoon zomaar. Gewoon omdat het kan. Over deze appeltaart heb ik al heel veel complimenten gekregen van familie en vrienden. Je proeft namelijk nauwelijks verschil met de ‘gewone’ variant.

Heb je toevallig een stukje over? Dan kan je deze appeltaart ook makkelijk invriezen. Benieuwd naar het recept? Lees dan snel verder!



Afdrukken Pin
5 van 1 stem

Appeltaart, gluten- en lactosevrij

Heerlijk ouderwetse Hollandse appeltaart. Deze blijft favoriet hier.
Gang Gebak, Taart
Keuken Glutenvrij, Hollands, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 250 gram glutenvrije bloem
  • 250 gram rijstbloem
  • 250 gram witte basterdsuiker
  • 0,5 theelepel Fiber Husk
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 250 gram zachte lactosevrije roomboter
  • 2 eieren maat M
  • snufje zout
  • 1,5 kg zoetzure appels
  • een beetje citroensap
  • 75 gram kristalsuiker
  • 3 tl kaneel
  • glutenvrij paneermeel
  • paar handjes rozijnen naar smaak
  • 1 eitje losgeklopt

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden celsius. Voor een heteluchtoven houd je 155 graden celsius aan.
  • Meng in een kom de zachte boter, de basterd suiker en de vanille suiker tot een romig mengsel. Voeg daar één voor één de eieren aan toe. Meng in een andere kom de glutenvrije bloem, de rijstbloem, de Fiber Husk en een snufje zout goed door elkaar. Voeg vervolgens steeds een grote schep van het droge mengsel toe aan het boter, ei en suiker mengsel. 
  • Mix met de kneedhaken goed door tot het droge mengsel is op genomen en voeg vervolgens weer een grote schep toe totdat het droge mengsel volledig gemixt is met het boter, ei en suiker mengsel. Rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 1 cm en leg het even weg in de koelkast om wat op te stijven.
  • Schil in de tussentijd de appels en snijd deze in blokjes. Knijp er een beetje citroensap over uit om te voorkomen dat de appels bruin worden en meng even door. Citroensap uit een flesje kan ook prima. Voeg vervolgens wat handjes rozijnen toe naar smaak en meng dit door de appels.
  • Meng in een schaaltje alvast 75 gram suiker met 3 theelepels kaneel.
  • Haal het deeg uit de koelkast en verwijder de vershoudfolie. Rol nog iets verder uit tot een lap van ongeveer 0,5 cm. Bekleed de bodem en de zijkanten van de springvorm met het deeg. Strooi wat glutenvrij paneermeel op de bodem om het vocht van de appels te absorberen. 
  • Vul de vorm voor de helft met de appels en rozijnen. Strooi er vervolgens de helft van de kaneelsuiker overheen. Voeg daarna de rest van de appels en rozijnen toe en strooi het restant van de kaneelsuiker hierover heen.
  • Vervolgens maak je reepjes deeg van ongeveer 1 tot 1,5 cm en leg deze kruislings over de appeltaart, zodat je een mooi opengewerkt effect krijgt. Klop een eitje los en smeer dit met een bakkwast over de deegreepjes zodat het straks mooi gaat glanzen.
  • Bak de appeltaart onder het midden van de oven gaar in circa 1 uurtje. Voor de 2 kleine appeltaartjes van 15 cm hanteer je ongeveer 40 minuten. De baktijd is afhankelijk van het soort oven, check daarom regelmatig je taart.

Notities

Eet smakelijk!
 
Liefs Audrey
Glutenvrije deegmengsel plakken een stuk meer dan glutenvol deeg. Als ik moet uitrollen, dan leg ik vaak het deeg tussen 2 vellen bakpapier of tussen 2 lagen huishoudfolie.

Ben je op zoek naar meer gluten-en lactosevrije bakrecepten zoals deze glutenvrije appeltaart? Check dan ook eens onze pagina met brood en banket.

 



www.sophieglutenvrij.nl

glutenvrije appeltaart

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • appels
  • appeltaart
  • glutenvrij
  • glutenvrije appeltaart
  • glutenvrije taart
  • Hollands
  • lactosevrij
  • taart

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Pittige rijstnoedels met kip, ham en groente
Groentesoep, makkelijk, gezond en glutenvrij

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands