Een zeer smaakvolle glutenvrije pasta met champignons, ham en mozzarella die je ook nog eens binnen een handomdraai op tafel hebt staan. Echt een aanrader!
Over deze heerlijke glutenvrije pasta met champignons, ham en mozzarella zijn wij alle drie helemaal enthousiast. Wat was deze lekker zeg! Echt een explosie aan smaken. De champignons, ham en paprika’s zijn een top combinatie met de kruidige tomatensaus. De gesmolten mozzarella blokjes maken het recept compleet door hun bite en de zacht romige smaak. Zelfs onze zeer kieskeurige 8-jarige heeft er van genoten. Dit glutenvrije recept krijgt daardoor het keurmerk kidsproof en wordt uiteraard toegevoegd aan onze favoriete Dobber familierecepten.
Glutenvrije pasta met mozzarella, ham en champignons
Deze glutenvrije pasta is tevens weer zo’n perfect gerecht voor een drukke doordeweekse dag. Het is makkelijk om te maken, alle ingrediënten zijn gewoon verkrijgbaar in de supermarkt en hij staat ook nog eens binnen 35 minuten op tafel. Wil je nog wat extra vitamientjes toevoegen? Serveer er dan een frisse salade bij. Succes verzekerd!
Lactosevrij
Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de mozzarella door bijvoorbeeld lactosevrije mozzarella van Galbani of de variant van Ekoplaza. Roer de blokjes dan pas door de pasta als je deze al van het vuur hebt. Lactosevrije mozzarella smelt namelijk volledig (waterig) als het te veel verhit wordt.
Wil je deze zalige glutenvrije pasta met champignons, ham en mozzarella ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Pasta met champignons, ham en mozzarella
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrije pasta
- 250 gram champignons
- 3 bollen mozzarella
- 300 gram hamreepjes
- 1 rode puntpaprika
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- 1 ui
- 1 blik tomatenblokjes 400 gram
- 2 blikjes tomatenpuree a 70 gram
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 teentjes knoflook
- 10 blaadjes basilicum
- 6 takjes bladpeterselie
- 2 theelepels oregano
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 100 ml water
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de glutenvrije pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en 1 groentebouillonblokje.
- Snijd intussen beide paprika's in blokjes.
- Snijd ook de courgette in blokjes
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Verwijder de steeltjes van de champignons en snijd de hoedjes in plakjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook en ui.
- Voeg de hamreepjes erbij samen met de paprika's, courgette en champignons en roerbak het geheel 5 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het water toe samen met het andere groentebouillonblokje.
- Haal de blaadjes van de peterselie af en knip deze samen met de basilicumblaadjes fijn. Voeg vervolgens toe aan de saus.
- Voeg nu ook de oregano en het paprikapoeder toe en roer goed door.
- Snijd de bolletjes mozzarella in kleine blokjes van ongeveer 1 cm en voeg deze samen met de glutenvrije pasta aan de saus toe.
- Roer goed door totdat de mozzarella lekker gesmolten is in je gerecht.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op pasta zoals bijvoorbeeld deze pasta met champignons, ham en mozzarella? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije pastarecepten. Hier vind je zo’n 50 heerlijke en gevarieerde glutenvrije pastagerechten voor het hele gezin. En zoals je van ons gewend bent. Makkelijk om te maken en ook nog eens snel op tafel!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!