Een heerlijke en makkelijke spinazie-broccoli ovenschotel met krieltjes en gehakt welke je ook nog eens binnen 35 minuten op tafel hebt staan.
Glutenvrije ovenschotels
Als ik aan Patrick vraag wat hij wil eten is zijn antwoord meestal eerst kip en vervolgens “iets uit de oven”. Hij is dol op ovenschotels. Ze komen bij ons dan ook regelmatig op tafel. Vorige week heb ik voor het eerst deze zalige en glutenvrije spinazie-broccoli ovenschotel met krieltjes en gehakt gemaakt voor mijn lieve Dobbertjes.
Lekker met gerookte spekreepjes erdoor en een bakje Boursin Cuisine. Een van mijn favoriete ingrediënten. Zeker in combinatie met gerookte spekreepjes. Dit smaakt gewoon perfect. Echt heerlijk!. De ovenschotel heb ik vervolgens afgetopt met een flinke laag geraspte kaas en daarna, hopla, de oven in. De kaas smelt dan zo lekker over het gerecht heen en krijgt een heerlijk goudbruin korstje.
Wil je deze super lekkere en makkelijke glutenvrije spinazie-broccoli ovenschotel met krieltjes en gehakt ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Spinazie-broccoli ovenschotel met krieltjes en gehakt
Ingrediënten
- 600 gram mini krieltjes voorgekookt
- 500 gram rundergehakt
- 300 gram verse spinazie
- 400 gram broccoli
- 1 grote rode ui
- 240 gram Boursin cuisine
- geraspte kaas
- 1 eetlepel gehaktkruiden
- 125 gram gerookte spekreepjes
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd de broccoli in roosjes en kook deze in ruim water met wat zout 5 minuten voor.
- Verhit intussen de oven op 200 graden Celsius.
- Snipper de rode ui.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok en fruit hierin de rode ui.
- Voeg de spekreepjes toe en bak rondom bruin.
- Doe nu het gehakt erbij samen met de gehaktkruiden en bak het rul.
- Voeg nu de mini krieltjes toe en bak zo'n 5 minuutjes mee.
- Doe vervolgens de broccoli bij het geheel en roer even door.
- Voeg vervolgens de spinazie in delen toe en laat deze slinken.
- Schep de Boursin Cuisine door de spinazie-broccoli ovenschotel en voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe. Wees voorzichtig met zout. In de spekreepjes en gehaktkruiden zit al redelijk wat.
- Schep alles in een grote ovenschaal en top af met een flinke laag geraspte kaas.
- Zet de spinazie-broccoli ovenschotel met krieltjes en gehakt in het midden van de oven en laat in ongeveer 15 minuten goudbruin en verder gaar worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer makkelijk en snelle glutenvrije recepten zoals deze glutenvrije spinazie-broccoli ovenschotel met krieltjes en gehakt? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije ovenschotels.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!