Een super lekkere glutenvrije visschotel met doperwten, worteltjes en prei die je echt een keertje geprobeerd moet hebben. Lekker, gezond en maar slechts 474 calorietjes per portie!
Misschien heb je hem gisteren al wel voorbij zien komen in onze Instagram stories. Deze zalige glutenvrije visschotel met doperwten, worteltjes en prei. Goedgevuld met kabeljauw, gerookte zalm, garnalen, doperwten, worteltjes en prei in een zalige saus van crème fraîche met dragon en grove Hollandse mosterd en vervolgens afgetopt met een flinke laag smeuïge aardappelpuree. Daarna een half uurtje de oven in. Eigenlijk het je dus maar slechts 25 minuten in de keuken nodig, want de oven neemt de laatste 30 minuten voor zijn rekening.
Het resultaat?! Echt mega lekker. Een explosie van smaken die vervolgens perfect samen komen. In dit recept heb ik wokgarnalen gebruikt die ik nog een beetje heb voorgebakken, maar je kunt natuurlijk ook al voorgekookte en gepelde garnalen kopen. Scheelt weer tijd. Ik had per ongeluk de verkeerde gekocht, vandaar even deze extra stap in het recept, wat het overigens wel extra lekker maakt 😉
Wil je deze super lekkere glutenvrije visschotel met doperwten, worteltjes en prei ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Visschotel met doperwten, worteltjes en prei
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappels
- 500 gram kabeljauw
- 200 gram gerookte zalm
- 300 gram wokgarnalen gepeld
- 500 gram waspeentjes
- 200 gram doperwten diepvries
- 1 prei
- 100 ml droge witte wijn
- 1 visbouillonblokje
- 200 gram crème fraîche
- 2 eetlepels grove Hollandse mosterd
- 100 ml melk
- 15 gram boter of margarine
- 2 bolletjes knoflook
- 1 snufje nootmuskaat
- 1 eetlepel dragon
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels en snijd ze in stukken.
- Kook de aardappels in 15 tot 20 minuten in ruim water met wat zout gaar.
- Schrap intussen de waspeentjes en snijd ze in stukjes.
- Snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Kook de waspeentjes zo'n 10 minuten voor in ruim wat met een beetje zout. Voeg na 5 minuten koken de doperwten erbij
- Verwarm intussen de oven voor op 200 graden Celsius.
- Verhit een klein beetje olijfolie in een koekenpan en bak hierin de wokgarnalen gedurende zo'n 3 minuten. Voeg de laatste minuut de prei even toe.
- Giet het overtollige vocht af van de garnalen.
- Breng de melk in een steelpannetje aan de kook.
- Stamp de aardappels fijn samen met de gekookte melk, de boter, wat peper en een flinke snuf nootmuskaat.
- Snijd intussen de kabeljauw in grove stukken en de gerookte zalm in kleine stukjes. Bestrooi de kabeljauw met wat peper en zout naar smaak.
- Meng de crème fraîche met de grove mosterd, de knoflook, dragon en wat peper en zout naar smaak in een schaaltje.
- Schep de garnalen, prei, doperwten, worteltjes, kabeljauw, gerookte zalm en garnalen in een grote ovenschaal.
- Schep hierboven op het crème fraîche-mosterd mengsel en verdeel gelijkmatig.
- Schep als laatste de aardappelpuree bovenop het geheel en verdeel ook deze gelijkmatig.
- Trek met een vork strepen in de aardappelpuree.
- Zet de visschotel met doperwten, worteltjes en prei in het midden van de oven en laat in zo'n 30 minuten goudbruin en gaar worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije recepten zoals bijvoorbeeld deze zalige visschotel met doperwten, worteltjes en prei? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije ovenschotels.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!