Super lekkere, makkelijke en snelle krieltjes met zomergroente en bacon om je vingers bij op te eten. En ook nog eens mega gezond!
De zomer is volgens de weerkundigen weer begonnen, dus de hoogste tijd voor een heerlijk ’s zomers recept. Dat zijn deze zalige krieltjes met zomergroente en bacon geworden. Een aardappelschotel boordevol heerlijke verse groente zoals sperziebonen, doperwten, postelein, gele wortel en rode ui. Dat gecombineerd met baconreepjes, oude kaas en wat dijon mosterd om alles wat op te spicen. Het resultaat, een zalige en verantwoorde schotel met slechts 389 calorietjes per portie. Wil je het helemaal gezond maken. Serveer er dan nog een frisse salade bij. Succes verzekerd!
Sinds een aantal weken bestellen wij de meeste van onze vers producten bij Crisp zoals de gele wortel, postelein, sperziebonen en voorgekookte krieltjes in dit recept. Echt een aanrader! Je betaald ietsjes meer, maar dat proef je zeker terug! Ook heeft Crisp veel glutenvrije producten waar Sophie en ik natuurlijk erg blij van worden.
Wil je deze zalige krieltjesschotel met zomergroente en bacon ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Krieltjes met zomergroente en bacon
Ingrediënten
- 600 gram krieltjes voorgekookt
- 250 gram postelein
- 2 gele wortels
- 500 gram sperziebonen
- 1 rode ui
- 150 gram doperwten diepvries
- 150 gram oude kaas
- 150 gram baconreepjes
- 1 eetlepel dijon mosterd
- 1 eetlepel fijngehakte peterselie
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 3 tot 4 cm.
- Schrap de gele wortel en snijd in plakjes
- Kook de gele wortel en sperziebonen 10 minuten voor in ruim water met wat zout.
- Snipper intussen de rode ui en snijd de oude kaas in kleine blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de rode ui.
- Voeg de krieltjes en bacon reepjes toe en bak rondom aan.
- Giet de sperziebonen en gele wortel af en voeg dit bij de krieltjes en bacon.
- Doe nu ook de doperwten erbij. Deze mogen nog bevroren zijn.
- Voeg de dijon mosterd toe samen met de peterselie en roer goed door.
- Als laatste voeg je de postelein en blokjes oude kaas toe en schep alles nog even goed om.
- Breng eventueel nog wat verder op smaak met wat peper en zout.
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer lekkere en glutenvrije gerechten met krieltjes zoals deze krieltjes met zomergroente en bacon? Wat denk je van onze Hollandse krieltjesschotel of de visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!










