Afgelopen week hebben jullie waarschijnlijk al de kipfilet Toscana voorbij zien komen. Een van de trattoria gerechten van Knorr, maar dan glutenvrij gemaakt. Gisteren was het de beurt aan deze heerlijke Indiase kip jalfrezi.
De kip jalfrezi is ook een van de gerechten van Knorr, maar dan uit de Natuurlijk Lekker wereldgerechten serie. Inmiddels hebben we al heel wat wereldgerechten glutenvrij nagemaakt. De eerste was de kip madras. Dat was altijd ons lievelingsgerecht en we vonden het vreselijk om die te moeten missen. Dus zat er niet veel anders op dan zelf maken. Dat viel zo ontzettend in de smaak dat ik al vrij snel andere wereldgerechten na ben gaan maken. Op de website vind je onder andere de Zuid-Afrikaanse bobotie, de Griekse kofta, de kip piri piri, kip siam, beef shanghai, beef teriyaki en nog veel meer. We hebben ze allemaal verzameld op een speciale pagina genaamd, hoe kan het ook anders, glutenvrije wereldgerechten.
Maar goed, de kip jalfrezi blijkt ook een van de wereldgerechten te zijn. Eerlijk gezegd kon ik deze nog niet. Totdat hij me afgelopen week opviel in de supermarkt. ‘t Ja, eenmaal gespot is natuurlijk ook maken. Het recept was niet zo heel moeilijk uit te pluizen. Het is namelijk vrij makkelijk om te maken en ook nog eens snel klaar. Lekker met witte basmatirijst erbij. Mijn mopjes hebben er in ieder geval van gesmuld en ik hoop jullie ook.
Je vind het uitgebreide recept hieronder!
Kip jalfrezi
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 400 gram basmatirijst
- 1 ui
- 4 roma tomaten
- 200 gram sperziebonen
- 1 gele paprika
- 1 rode punt paprika
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 3 cm gember
- 3 cm kurkuma of 2 theelepels
- 1 theelepel gemalen koriander
- 2 theelepels gemalen komijn
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel kardemom
- 1 groentenbouillonblokje
- 6 takjes verse koriander
- 50 ml water
- peper en zout
- arachide olie
- ...........................................................................................
- de marinade:
- 1,5 theelepel uienpoeder
- 1,5 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel gemalen gember
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel kurkuma
- peper en zout
- 3 eetlepels arachide olie
Instructies
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en voeg hier de kipreepjes aan toe.
- Roer even goed door en laat zo'n 15 minuten marineren.
- Snijd de sperziebonen in stukjes van ongeveer 4 cm en kook ze 5 minuten voor met wat zout.
- Snipper de ui. Hak de knoflook, kurkuma en gember zo fijn mogelijk. De hakmolen van de staafmixer bied uitkomst.
- Snijd de paprika's in reepjes en de tomaten in blokjes.
- Kook intussen de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout.
- Verhit een beetje arachideolie in een koekenpan en bak hierin de kipreepjes rondom lichtbruin.
- Verhit een scheutje arachideolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook, gember, kurkuma samen met de gemalen koriander, gemalen komijn, paprikapoeder en kardemom.
- Doe nu de tomatenblokjes bij het geheel en bak deze even mee.
- Schep vervolgens de paprikareepjes en de sperziebonen bij de kip. Roerbak ook deze even mee.
- Schenk het water in de wok en verkruimel het groentenbouillonblokje boven je gerecht.
- Voeg nu ook de kipreepjes toe.
- Knip als laatste de blaadjes van de verse koriander fijn en roer dit door de kip jalfrezi. Breng eventueel verder op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de kip jalfrezi met basmatirijst.
Notities
Ben je op zoek naar nog meer snelle maaltijden zoals deze heerlijke kip jalfrezi? Je vind ze allemaal op onze pagina met klaar in 45 minuten recepten.
Volgen jullie ons ook al op Social media?