JOEHOE! Weer een recept van de bucketlist kunnen schrappen. Kalkoenvinken! Heerlijk met roomkaas, pesto, spinazie en een uitje omwikkeld met parmaham.
Wat is het toch weer ontzettend fijn om zo lekker bezig in de keuken te kunnen zijn. Helaas is de nieuwe keuken nog niet af. Er moet nog een stukje opnieuw met structuur verf worden geschilderd, er moet nog gesaust worden, plinten onder de kastjes ontbreken nog en er moet nog getegeld worden. O ja, en er moeten nog wat extra lampjes onder de bovenkastjes komen.
Helaas afscheid moeten nemen van een van de twee koelkasten in de keuken door ruimte gebrek. Op 10 cm na paste mijn 2e koelkast net niet… Dus ik wil ook nog graag zo’n mooie wit hoogglans Amerikaanse koel-vries combi zodat ik alles weer een beetje fatsoenlijk kwijt kan. Ik maak natuurlijk heel veel zelf, dus heb ook redelijk wat voorraad staan.
Genoeg werk te doen nog, maar hé! Ik kán tenminste weer koken, en dat is toch het voornaamste. Afgelopen zondag dan ook lekker los gegaan in de keuken met allerlei nieuwe recepten, waaronder dit heerlijke recept. Benieuwd hoe je deze super lekkere kalkoenvinken (of kalkoenrollade of kalkoenpakketjes) uit de oven moet maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept.
Kalkoenvinken met roomkaas, pesto en spinazie
Ingrediënten
- 4 kalkoenschnitzels
- 1 potje pesto alla genovese Grand 'Italia is gv en lv
- 1 kleine ui
- 1 handje verse spinazie
- 1 bakje lactosevrije roomkaas
- 200 gram parmaham
- peper en zout
- katoenkoord
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (heteluchtoven)
- Snipper de ui.
- Leg de kalkoenschnitzels een voor een tussen een laag huishoudfolie en sla ze met een steelpannetje zo plat mogelijk.
- Smeer een dikke laag lactosevrije roomkaas op de kalkoenschnitzels.
- Schep een flinke lepel pesto (die van Grand 'Italia is gluten- en lactosevrij) op de kalkoenschnitzels en smeer deze gelijkmatig uit. Bestrooi eventueel met wat peper en zout naar smaak.
- Strooi de uitjes over de kalkoen.
- Leg nu royaal de spinazie op het geheel.
- Rol de kalkoenlapjes voorzichtig en zo strak mogelijk op en omwikkel ze met de parmaham.
- Bind wat katoenkoord om de kalkoenvinken zodat alles goed op zijn plaats blijft zitten.
- Leg de kalkoenvinken in een ovenschaal en bak ze in het midden van oven gedurende zo'n 25 minuten. Draai de kalkoenvinken halverwege even om zodat ze goed gelijk matig gaar worden.
Opmerkingen
Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je in onze recepten index.