Dit recept voor kalkoenvinken met roomkaas, pesto, spinazie en ui, omwikkeld met parmaham vereist even wat meer geduld, maar dat wordt zeker beloond. Echt super lekker en het ziet er ook nog eens erg mooi uit. Leuk om te serveren als je eters krijgt of bijvoorbeeld met Kerst.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 30 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 55 minutenminuten
Gang Gevogelte, Hoofdgerecht, Vleesgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
4kalkoenschnitzels
1potje pesto alla genoveseGrand 'Italia is gv en lv
1kleineui
1handjeverse spinazie
1bakjelactosevrije roomkaas
200gramparmaham
peper en zout
katoenkoord
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius (heteluchtoven)
Snipper de ui.
Leg de kalkoenschnitzels een voor een tussen een laag huishoudfolie en sla ze met een steelpannetje zo plat mogelijk.
Smeer een dikke laag lactosevrije roomkaas op de kalkoenschnitzels.
Schep een flinke lepel pesto (die van Grand 'Italia is gluten- en lactosevrij) op de kalkoenschnitzels en smeer deze gelijkmatig uit. Bestrooi eventueel met wat peper en zout naar smaak.
Strooi de uitjes over de kalkoen.
Leg nu royaal de spinazie op het geheel.
Rol de kalkoenlapjes voorzichtig en zo strak mogelijk op en omwikkel ze met de parmaham.
Bind wat katoenkoord om de kalkoenvinken zodat alles goed op zijn plaats blijft zitten.
Leg de kalkoenvinken in een ovenschaal en bak ze in het midden van oven gedurende zo'n 25 minuten. Draai de kalkoenvinken halverwege even om zodat ze goed gelijk matig gaar worden.
Opmerkingen
En klaar zijn je kalkoenvinken!Veel kookplezier en eet smakelijk!