Een heerlijke en makkelijke Italiaanse salade met tomaat en mozzarella welke je ook nog eens binnen een mum van tijd op tafel hebt staan.
Dit recept ligt al een tijdje op de plank, maar helaas heb ik het nooit verder kunnen uitwerken. Waarom? Eigenlijk heel suf. Deze zalige Italiaanse salade was onderdeel van ons kerstdiner afgelopen winter op tweede kerstdag. Lekker met Italiaans stoofvlees uit de slowcooker erbij en heel eenvoudig wat pasta.
Nieuwe recepten zet ik meestal of direct op de foto of ik bewaar wat en maak een dag later de foto. Salades zoals deze Italiaanse salade met tomaat en mozzarella gaan meestal direct op de foto. Zeker als er dressing door gaat. De andere dag is de salade zeker nog lekker hoor, maar door de dressing ziet het er niet zo mooi meer uit. Helaas voor mij, of juist een compliment, was mijn gezin best hongerig en voor ik er erg in had, was de salade al op.
De salade
Deze Pasen heb ik de Italiaanse salade met tomaat en mozzarella daarom nog maar een keertje opnieuw gemaakt en dit keer wel direct foto’s gemaakt. Wij hebben er heerlijke Italiaanse gehaktballetjes in tomaten-mascarponesaus bij gegeten. En wederom wat witte pasta. Een eenvoudige, maar echt mega lekkere combinatie die je zeker een keertje geproefd moet hebben. Deze Italiaanse salade met tomaat en mozzarella leent zich trouwens ook prima als bijgerecht voor bijvoorbeeld de barbecue deze zomer. Of gewoon zo met wat homemade focaccia met rozemarijn en knoflook erbij en wat tapenade.
Wil je onze Italiaanse salade met tomaat en mozzarella ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Italiaanse salade met tomaat en mozzarella
Ingrediënten
- 1 bol buffel mozzarella
- 250 gram mini tros tomaten
- 40 gram pijnboompitten
- 75 gram rucola melange
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 eetlepel extra virge olijfolie
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 2 theelepels honing
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
- Doe de rucola melange in een schaal en meng hier de mini trostomaatjes, pijnboompitten en mozzarella door.
- Meng in een kommetje de balsamicoazijn, honing, extra vierge olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout door elkaar.
- Meng de dressing door de salade en serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op de glutenvrije Italiaanse keuken? Probeer dan ook eens onze lasagne bolognese, Italiaanse gehaktballetjes of minestronesoep.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.
Viel heel goed in de smaak