Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Italiaanse salade met tomaat en mozzarella
4,21
van
54
Stemmen
Een heerlijke en makkelijke Italiaanse salade met tomaat en mozzarella. Lekker bij de pasta, stoofvlees of de BBQ.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
15
minuten
minuten
Gang
Bijgerecht, Salade
Keuken
Glutenvrij, Italiaans
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
288
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
1
bol
buffel mozzarella
250
gram
mini tros tomaten
40
gram
pijnboompitten
75
gram
rucola melange
1
eetlepel
balsamicoazijn
1
eetlepel
extra virge olijfolie
1
eetlepel
Italiaanse kruiden
2
theelepels
honing
peper en zout
Hoe maak je het?
Was de tomaatjes en halveer ze.
Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
Doe de rucola melange in een schaal en meng hier de mini trostomaatjes, pijnboompitten en mozzarella door.
Meng in een kommetje de balsamicoazijn, honing, extra vierge olijfolie, Italiaanse kruiden, peper en zout door elkaar.
Meng de dressing door de salade en serveer direct.
Opmerkingen
Eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
bijgerecht, glutenvrij, ijsbergsla, Italiaans, makkelijk recept, mozzarella, pijnboompitten, rucola, salade, sla, snel op tafel, trostomaatjes, zomerrecept
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Italiaanse salade met tomaat en mozzarella
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
288
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
22
g
34
%
Verzadigd vet
8
g
50
%
Meerv. onverz. vet
4
g
Enkelv. onverz. vet
8
g
Cholesterol
43
mg
14
%
Natrium
245
mg
11
%
Kalium
331
mg
9
%
Koolhydraten
10
g
3
%
Vezel
2
g
8
%
Suiker
6
g
7
%
Eiwit
13
g
26
%
Vitamine A
2444
IU
49
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
1
mg
5
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamine C
17
mg
21
%
Vitamine E
2
mg
13
%
Vitamine K
38
µg
36
%
Calcium
1322
mg
132
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
33
µg
8
%
IJzer
2
mg
11
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
44
mg
11
%
Fosfor
88
mg
9
%
Selenium
1
µg
1
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag