Een zalige glutenvrije Italiaanse rijstschotel met groente en chipolataworstjes. Kidsproof en binnen 35 minuten op tafel!
Ja wel hoor! We hebben er gelukkig weer eentje. Een door Sophie goedgekeurd kidsproof recept! Namelijk deze zalige glutenvrije Italiaanse rijstschotel boordevol verse groente zoals winterpeen, rode paprika, gele paprika, courgette en prei. Voor een heerlijke bite heb ik ook nog wat kikkererwten toegevoegd tezamen met malse stukjes chipolataworst. Als finishing touch een kruidige tomatensaus en vervolgens gemengd met pandanrijst. Het resultaat?! Echt mega lekker! Zeker een aanrader.
Ook voor de tijd hoef je het niet te laten, want je hebt deze zalige Italiaanse rijstschotel met groente en chipolataworstjes in slechts 35 minuten op tafel getoverd. Daarom ook een top glutenvrij recept voor een doordeweekse dag. Hou je van wat extra pit? Rasp er dan grof wat Parmezaanse kaas overheen.
Benieuwd geworden naar ons recept! Scrol dan snel naar beneden voor de volledige beschrijving!
Italiaanse rijstschotel met groente en chipolataworstjes
Ingrediënten
- 400 gram pandanrijst
- 300 gram varkenschipolataworstjes
- 1 courgette
- 1 rode punt paprika
- 1 gele paprika
- 1 winterpeen
- 1 prei
- 400 gram kikkererwten blik
- 1 bolletje solo knoflook of 2 teentjes
- 400 gram tomatenblokjes blik
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- 1 rode ui
- 10 blaadjes verse basilicum
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel peterselie
- 1 theelepel salie
- 1 theelepel marjoraan
- 1½ theelepel oregano
- 1 groentebouillonblokje
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de pandanrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met wat zout naar smaak gaar.
- Snijd intussen de paprika's, winterpeen en courgette (met schil) in blokjes.
- Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd vervolgens de prei in ringetjes.
- Giet de kikkererwten in een zeef en spoel ze af met koud water. Laat even uitlekken.
- Snijd de varkenschipolataworstjes in stukjes van ongeveer 1 tot 1,5 cm.
- Verhit een scheutje olijfolie in een wok of grote hapjes pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de chipolataworstjes toe en bak rondom lichtbruin.
- Schep vervolgens de paprika en winterpeen erbij en roerbak zo'n 5 minuten.
- Voeg vervolgens de prei, courgette en kikkererwten toe en roerbak een minuutje mee.
- Schenk de tomatenblokjes bij het geheel samen met de tomatenpuree en het water.
- Voeg de oregano, marjoraan, tijm. peterselie en salie toe samen met wat peper en zout naar smaak en roer deze door de saus.
- Haal de blaadjes van de basilicum en scheur deze in stukjes. Voeg vervolgens toe aan de saus. Laat het geheel nog een paar minuutjes zachtjes koken
- Meng als laatste de gekookte pandanrijst door het geheel.
- Serveer direct!
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer makkelijke, snelle en verantwoorde gerechten zoals deze Italiaanse rijstschotel met groente en chipolataworstjes? Kijk dan ook eens op onze pagina met klaar in 45 minuten recepten!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!










