Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Italiaanse rijstschotel met groente en chipolataworstjes
5
van 1 stem
Een zalige glutenvrije Italiaanse rijstschotel met groente en chipolataworstjes. Kidsproof en binnen 35 minuten op tafel!
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
15
minuten
minuten
Bereidingstijd
20
minuten
minuten
Totale tijd
35
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Italiaans
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
610
kcal
Porties
6
personen
Ingrediënten
400
gram
pandanrijst
300
gram
varkenschipolataworstjes
1
courgette
1
rode punt paprika
1
gele paprika
1
winterpeen
1
prei
400
gram
kikkererwten
blik
1
bolletje
solo knoflook
of 2 teentjes
400
gram
tomatenblokjes
blik
1
blikje
tomatenpuree
70 gram
1
rode ui
10
blaadjes
verse basilicum
1
theelepel
tijm
1
theelepel
peterselie
1
theelepel
salie
1
theelepel
marjoraan
1½
theelepel
oregano
1
groentebouillonblokje
peper
zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Kook de pandanrijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking samen met wat zout naar smaak gaar.
Snijd intussen de paprika's, winterpeen en courgette (met schil) in blokjes.
Snipper de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd vervolgens de prei in ringetjes.
Giet de kikkererwten in een zeef en spoel ze af met koud water. Laat even uitlekken.
Snijd de varkenschipolataworstjes in stukjes van ongeveer 1 tot 1,5 cm.
Verhit een scheutje olijfolie in een wok of grote hapjes pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de chipolataworstjes toe en bak rondom lichtbruin.
Schep vervolgens de paprika en winterpeen erbij en roerbak zo'n 5 minuten.
Voeg vervolgens de prei, courgette en kikkererwten toe en roerbak een minuutje mee.
Schenk de tomatenblokjes bij het geheel samen met de tomatenpuree en het water.
Voeg de oregano, marjoraan, tijm. peterselie en salie toe samen met wat peper en zout naar smaak en roer deze door de saus.
Haal de blaadjes van de basilicum en scheur deze in stukjes. Voeg vervolgens toe aan de saus. Laat het geheel nog een paar minuutjes zachtjes koken
Meng als laatste de gekookte pandanrijst door het geheel.
Serveer direct!
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
chipolotaworstjes, courgette, kikkererwten, knoflook, paprika, rijst, rode ui, tomaten, winterpeen
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Italiaanse rijstschotel met groente en chipolataworstjes
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
610
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
19
g
29
%
Verzadigd vet
6
g
38
%
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
2
g
Natrium
2140
mg
93
%
Kalium
870
mg
25
%
Koolhydraten
90
g
30
%
Vezel
10
g
42
%
Suiker
11
g
12
%
Eiwit
22
g
44
%
Vitamine A
3391
IU
68
%
Vitamine B1
0.2
mg
13
%
Vitamine B2
0.2
mg
12
%
Vitamine B3
3
mg
15
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamine C
106
mg
128
%
Vitamine E
2
mg
13
%
Vitamine K
30
µg
29
%
Calcium
125
mg
13
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
175
µg
44
%
IJzer
5
mg
28
%
Mangaan
2
mg
100
%
Magnesium
87
mg
22
%
Fosfor
262
mg
26
%
Selenium
14
µg
20
%
Zink
2
mg
13
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag