Tortillachips met kaas, paprika en koriander

Een aantal jaar geleden, toen we weer in ons geliefde Spanje waren, zaten we op een terrasje om even wat te drinken In Spanje is het meestal de gewoonte dat als je iets te drinken besteld, daar ook een tapa bij krijgt. Zo ook bij dit cafeetje in Benalmádena. Daar kregen we deze tortillachips met kaas, paprika en koriander. Echt super lekker. Daarna heb ik deze heerlijke snack thuis nog een aantal keer gemaakt en vervolgens dit recept een beetje vergeten. Waarschijnlijk door andere lekkere gerechten ;-). Tot van de week.

We hadden trek in iets lekkers bij onze zaterdagmiddagborrel, maar ik had helaas alleen nog maar wat tortillachips in huis. Ook een beetje saai zo zonder dip of iets. Toen bedacht ik me ineens dit recept weer. Super makkelijk om te maken en binnen 15 minuten klaar. Ook kleine Sophie heeft, ondanks het rode pepertje, heerlijk mee gesmuld.

 



Print recept

Tortillachips met kaas, paprika en koriander

Een super lekkere, snelle en makkelijke snack. Heerlijk met een tomaten salsa dip.

Gang Snack, Tussendoortje
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Mexicaans
Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 5 minutes
Totale tijd 15 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 100 gram tortillachips gezouten
  • 0,5 groene paprika
  • 0,5 rode punt paprika
  • 1 rode peper
  • 15 gram koriander
  • geraspte jong belegen Goudse kaas

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius

  2. Snijd beide paprika's in fijne blokjes.

  3. Snijd het bovenkantje van de rode peper en rol deze tussen beide handen heen en weer zodat de zaadjes er aan de onderkant uitvallen.

  4. Hak de rode peper zo fijn mogelijk.

  5. Pluk de blaadjes van de koriander van de steeltjes en hak de blaadjes ook zo fijn mogelijk.

  6. Verdeel de tortillachips over een met bakpapier bekleedde bakplaat.

  7. Strooi hier de paprika blokjes overheen.

  8. Strooi vervolgens de rode peper en koriander over de tortillachips.

  9. Verdeel als laatste 2 flinke handen geraspte kaas over de tortillachips.

  10. Zet de bakplaat in de oven gedurende zo'n 5 minuten.

Notities

Serveer direct. Heerlijk met een zelfgemaakte tomaten salsa dip.

Recept van de salsa dip volgt zo snel mogelijk op de website.

 

Eet smakelijk!

Meer gluten- en lactosevrije recepten vind je in onze recepten index.

 



 

www.sophieglutenvrij.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code