De allerlekkerste en beste guacamole maak je gewoon zelf. Heerlijk met nacho chips en gewoon gluten- en lactosevrij.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 15 minutenminuten
Gang Dip, Snack
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Mexicaans
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 1076kcal
Porties 1schaaltje
Ingrediënten
3rijpe avocado's
1kleine rode ui
1grotetrostomaat
1rode peper
1bolletjeChinese knoflookof 2 teentjes
1limoen
1flinke snuf zeezout
Hoe maak je het?
Snijd de avocado's door tot aan de pit en haal de helften van elkaar. Verwijder de pitten en de schil.
Doe de avocado's in een kom. Snijd de limoen door de helft en knijp beide helften uit over de avocado's.
Prak de avocado's met de limoen sap en een flinke snuf zeezout fijn.
Verwijder de zaadjes van de rode peper. Dit kun je eenvoudig doen door het kapje met het steeltje er af te snijden. Draai de rode peper om met de opening naar beneden en rol de peper heen en weer tussen je handen zodat de zaadjes er uit vallen.
Snijd de rode peper samen met de knoflook zo fijn mogelijk. Ik gebruik hiervoor altijd een wiegemes.
Snipper de rode ui. Verwijder de zaadjes van de tomaat en snijd deze in blokjes.
Meng de tomaat, rode ui, rode peper en knoflook door het avocado mengsel.
Opmerkingen
Je kunt de guacamole direct serveren, maar je kunt hem ook even een poosje in de koelkast zetten. Zo kunnen de smaken nog meer door elkaar trekken.Eet smakelijk!