Paascupcakes glutenvrij

Paascupcakes

Morgen heeft Sophie paasontbijt op de peuterspeelzaal, dus aan mij om weer iets lekkers en glutenvrij te maken. Naast een paasontbijtje (zie volgend bericht) vroeg Sophie mij of ik cupcakes wilde maken voor haar en haar klasgenootjes. Aangezien ik een tijdje als taartdecorateur mijn eigen bedrijfje had, is dat uiteraard nooit een probleem.

De cupcakes heb ik gemaakt met de glutenvrije cupcake mix van Funcakes. Gewoon de gebruiksaanwijzing op de verpakking volgen. Schep per cupcake 40 gram mix in een baking cup. Zet vervolgens de baking cups in een speciale cupcake/muffin tray zodat ze allemaal mooi gelijk worden. Nadat de cupcakes gebakken zijn, leg ik altijd nog even een zware snijplank op de cupcakes als ze nog in de baking tray zitten. Een minuutje is voldoende. Zo worden je cupcakes mooi plat en kan je ze strak decoreren. Haal vervolgens de cupcakes uit de tray en laat ze afkoelen op een taartrooster.

Vervolgens smeer je de cupcakes af met een dun laagje botercrème. Deze is heel eenvoudig zelf te maken. Klop 250 gram zachte roomboter zalvig. Voeg hier 250 gram suikersbakkerspoeder aan toe en mix op een lage stand door de boter. Je kunt de suikerbakkerspoeder het beste in delen toevoegen zodat het goed opgenomen wordt door de boter. Voeg daarna een theelepel vanille-extract toe. Mix het geheel op de hoogte stand van de mixer nog een aantal minuten door.

Fondant kan je in diverse kleuren kopen, maar je kan er ook voor kiezen het zelf te kleuren met speciale kleurstof.

De kuikens:
Steek gele rondjes uit fondant met een ronde uitsteker van 5 cm doorsnede. Voor de snaveltjes en pootjes heb ik de uil uitsteker set van FMM gebruikt. Voor de oogjes gebruik je de kleinste ronde plunger van PME. De vleugeltjes heb ik gemaakt van een tulp uitsteker, maar je kan deze ook uit fondant snijden of een ovale cutter gebruiken. De blosjes op de wangetjes zijn gemaakt met dust poeder. Voor de bloemetjes heb ik de grootste blossom plunger van PME gebruikt.

De haasjes:
Steek witte rondjes uit fondant met een ronde uitsteker van 5 cm doorsnede. Voor de het snuitje heb ik een ronde uitsteker gebruikt van 1,5 cm doorsnede. De tandjes zijn gemaakt van de kleinste hart cutter van pme. De oortjes zijn gemaakt van de grootste ovale cutter van PME. Voor de oogjes gebruik je hier ook de kleinste ronde plunger van PME. Voor de bloemetjes heb ik de grootste blossom plunger van PME gebruikt.

Sophie heeft meegeholpen met bakken, maar de cupcakes heb ik gedecoreerd toen zij al naar bed was. Ik had wel een blij meisje verwacht, maar zó blij! Dat gezichtje de andere ochtend. Fantastisch!1 thought on “Paascupcakes glutenvrij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code