De allerleukste en lekkerste glutenvrije paascupcakes maak je gewoon zelf. Super leuk om te doen en ook nog eens erg lekker. Wedden dat jij de show steelt deze Pasen!
De eerste keer dat ik deze paascupcakes maakte was voor Sophie toen ze nog op de peuterspeelzaal zat zo’n 4 jaar geleden nu. Ze was toen nog maar kort glutenvrij. Sophie had een paasontbijt op de peuterspeelzaal, dus aan mij de eer om weer iets lekkers en glutenvrij te maken. Naast een paasontbijtje vroeg Sophie mij of ik paascupcakes wilde maken voor haar en haar klasgenootjes. Voordat Sophie de diagnose coeliakie kreeg, had ik mijn eigen taartenbedrijfje, dus niet zo’n probleem om wat cupcakes te maken.
Dat zijn deze super leuke paascupcakes geworden in de vorm van paashaasjes en kuikens. Het ziet er allemaal best spannend uit, maar eigenlijk zijn ze helemaal niet zo moeilijk om te maken.
Het fondant kun je zelf kleuren met eetbare kleurstof of kant-en-klaar kopen bij diverse taartdecoratieshops. Ook de tools heb ik gekocht bij diverse taartenshop zoals bijvoorbeeld Baktotaal Bouwhuis, de leukste taartenshop of cake, bake & love.
Sophie heeft toen meegeholpen met bakken, maar de cupcakes heb ik gedecoreerd toen zij al naar bed was. Ik had wel een blij meisje verwacht, maar zó blij! Dat gezichtje de andere ochtend. Fantastisch!
Wil je deze super leuke en schattige glutenvrije paascupcakes ook eens maken? Je vind ons recept en de tutorial hieronde.
Paascupcakes glutenvrij
Keukengerei
- FMM Mummy & Baby Owl Cutter Set
- Ronde koekuitsteker 5 cm doorsnede
- Ronde koekuitsteker 1,5 cm doorsnede
- PME Blossom plunger groot
- PME Ovale plunger klein
- PME round plunger klein
- Kleine tulp koekuitsteker (2,5 cm) anders een grote ovale plunger.
Ingrediënten
- 1 pak glutenvrije cakemix AH vrij van gluen
- 4 eieren M
- 225 gram zachte roomboter + 2 extra lepels
- 20 Paasbaking cups
- 250 gram fondant wit
- 250 gram fondant geel
- 50 gram fondant donkerroze
- 25 gram fondant lichtroze
- 25 gram fondant oranje
- 25 gram fondant zwart oogjes
- roze eetbare kleurpoeder
- 2 eetlepels poedersuiker
- eetbare lijm taartshop
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven daarom voor op 180 graden Celsius.
- Doe vervolgens de cakemix in een kom samen met 225 gram zachte lactosevrije boter en 4 eieren. Mix het geheel tot een egaal beslag.
- Vul nu de baking cups met een ijsbolletjeslepel met het beslag. Houdt per baking cup 45 gram beslag aan. Ik gebruik altijd de baking cups van het merk House of Marie. Deze verkleuren niet in de oven.
- Zet de gevulde baking cups direct in de muffin tray om vervorming te voorkomen.
- Bak de cupcakes in het midden van de oven gedurende zo'n 15 minuten gaar en goudbruin.
- Leg een zware snijplank op de cupcakes zodra deze uit de oven komen gedurende 1 minuut. Zo worden ze mooi plat en kan je ze straks beter decoreren.
- Haal de cupcakes nu uit de vorm en laat ze afkoelen op een rooster.
- Meng intussen de poedersuiker met de 2 eetlepels roomboter goed door elkaar tot een botercrème. Deze heb je straks nodig om de fondantschildjes op de cupcakes te plakken.
- ............................................................................................
- De Paashaasjes en kuikens, tutorial
- Steek 10 gele rondjes uit fondant met een ronde uitsteker van 5 cm doorsnede.
- Steek 10 snaveltjes en 20 pootjes uit met de uil uitstekerset uit het oranje fondant
- Steek vervolgens 20 zwarte oogjes uit met de kleine round plunger.
- De vleugeltjes heb ik gemaakt van een tulp uitsteker, maar je kan ook een grote ovale plunger gebruiken. Steek er 20 uit het gele fondant
- Steek 10 donkerroze bloemetjes uit met blossom plunger. Bestrijk de cupcakes met wat botercrème. Plak de gele rondjes op de cupcakes en vervolgens de oogjes, snaveltjes, pootjes, bloemetjes en vleugeltjes met de eetbare lijm.
- Maak blosjes op de wangetjes met het roze eetbare kleurpoeder.
- Steek 10 witte rondjes uit het fondant met een ronde uitsteker van 5 cm doorsnede en 20 rondjes uit van 1,5 cm doorsnede uit het witte fondant. Daarna 20 witte oortjes met de kleine ovale plunger.
- Steek vervolgens 20 zwart oogjes uit met de kleine round plunger.
- Vervolgens steek je 10 lichtroze snaveltjes uit met de uil uitstekerset.
- Als laatste wederom 10 donkerroze bloemetjes
- Bestrijk de cupcakes met wat botercrème en bevestig de witte schildjes op de cupcakes.
- Plak vervolgens de oortjes, oogjes, snuitjes (eerst het neusje en de tandjes, daarna de wangetjes) en als laatste de bloemetjes op de cupcakes zoals op de foto.
- Maak ook op de haasjes roze blosjes met het roze eetbare kleurpoeder.
Opmerkingen

Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije recepten voor Pasen. Bestel dan onze glutenvrije paasspecial onder deze post of kijk op onze pagina met glutenvrije paasrecepten.
Sophie heeft meegeholpen met bakken, maar de cupcakes heb ik gedecoreerd toen zij al naar bed was. Ik had wel een blij meisje verwacht, maar zó blij! Dat gezichtje de andere ochtend. Fantastisch!
Volgen jullie ons ook al op Social Media?