Tagliatelle met zalm en groente in basilicumroomsaus

 

Print recept

Tagliatelle met zalm en groente in basicilumroomsaus

Deze gluten- en lactosevrije tagliatelle met zalm en groente in basilicumroomsaus is een heerlijke pastagerecht met een Zomers tintje.

Gang Hoofdgerecht, pastagerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 40 minutes
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediƫnten

  • 500 gram tagliatelle Peak's
  • 250 gram wilde zalm
  • 1 blokje visbouillon
  • 1 rode ui
  • 1 rode punt paprika
  • 1 groene paprika
  • 200 gram verse spinazie
  • 100 gram sperziebonen
  • 1 klein struikje broccoli
  • 1 courgette
  • 1 bolletje knoflook
  • 1 rode peper
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 el groene pesto
  • ............................................................................................
  • IngrediĆ«nten basilicumroomsaus:
  • 80 gram rijstmeel
  • 50 gram boter
  • 500 ml lactosevrije melk of kokosmelk
  • 3 eetlepels basilicum
  • 1 groente bouillonblokje
  • 1,5 eetlepel Italiaanse kruiden
  • peper en zout

Hoe maak je het?

  1. Snipper de rode peper en de knoflook zo fijn mogelijk. Ik gebruik hiervoor de hakmolen van de staafmixer. Snijd de rode ui in stukjes, de paprika's in blokjes, de courgette in 1/4 plakjes, de sperziebonen in stukjes, de broccoli in kleine roosjes en de zalm in blokjes van ongeveer 1 cm.
  2. Smelt de boter in een pan met een anti-aanbaklaag op een laag vuurtje. De boter mag wat borrelen maar niet verkleuren. Voeg in kleine beetjes het rijstmeel toe terwijl je alles door roert met een garde. Als alle bloem is opgenomen dan ga je in beetjes de melk of kokosmelk toevoegen. Blijf alles goed door roeren met een garde tot er een gladde saus ontstaat ongeveer zo dik als vla. Als de saus te dik wordt, dan voeg je wat extra melk of kokosmelk toe om tot de gewenste dikte te komen.
  3. Voeg het groentebouillonblokje toe aan de basissaus en roer dit even door. Voeg nu de basilicum en de Italiaanse kruiden toe. Ik gebruik hiervoor gedroogde kruiden uit een potje. Weer even doorroeren. Voeg als laatste peper en zout naar smaak toe. Laat de saus op de laagste stand op het gas of kookplaat even door pruttelen.
  4. Kook ondertussen de tagliatelle in een pan met ruim water, wat zout naar smaak en het visbouillon blokje.
  5. Verhit in een wok een scheutje olijfolie en voeg het rode peper- en knoflook mengsel toe. Voeg vervolgens de rode ui en de blokjes zalm toe. Schep even een aantal minuten door.
  6. Voeg nu de blokjes paprika, de sperziebonen, de broccoli en de courgette toe. Roerbak alles zo'n 5 minuten. Voeg als laatste de verse spinazie in delen toe en laat deze slinken. Schenk nu de basilicumroomsaus over de zalm en groente en meng alles even goed door.
  7. Meng de tagliatelle door de zalm, groente en basilicumroomsaus.

Nog meer recepten van Sophie Glutenvrij kun je vinden via deze link

 

www.sophieglutenvrij.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code