Deze heerlijke glutenvrije farmers burgers (boerengehaktburgers) zijn perfect als bijgerecht en kunnen worden gebakken in de koekenpan, maar zijn ook zeer geschikt voor op de bbq.
Snipper de ui, knoflook, bladpeterselie en zongedroogde tomaatjes zo fijn mogelijk. Ik gebruik hier de hakmolen van de staafmixer voor.
Doe het gehakt in een kom en voeg hier het paprikapoeder, cayennepeper en peper en zout naar smaak toe. Kneed goed door.
Voeg vervolgens de fijngehakte ui, knoflook, peterselie en tomaatjes toe en kneed nogmaals goed door.
Als laatste voeg je een flinke hand glutenvrij paneermeel toe. De hoeveelheid is een beetje afhankelijk hoe vochtig het gehakt is geworden.
Maak in de hamburgerpers 5 farmer burgers. Het kan zijn dat de burgers een beetje blijven plakken in de pers. Tik ze voorzichtig los tegen het aanrecht en/of strooi een beetje paneermeel in de pers.
Laat de boerengehaktburgers minstens 30 minuten opstijven in de koelkast.
Bak de farmers burgers in de koekenpan met wat olie of margarine in zo'n 10 minuten aan beide zijden bruin en gaar. Of grill ze gaar op de barbecue. Regelmatig keren!
Opmerkingen
Veel kook- of BBQ plezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie