• Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij
  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Ovenschotels, Vleesgerechten, Wereldgerechten  /  30 juni 2017

Enchiladas met gehakt en paprika

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Enchiladas met gehakt en paprika

 

Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Enchiladas met gehakt en paprika

Vrijdagavond snack avond! Vandaag stonden deze enchiladas op het menu. Het was alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst enchiladas had gemaakt en vandaag voor het eerst glutenvrij. Het is even wat meer werk, maar dat proef je zeker terug in het eindresultaat.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Mexicaans
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 420 gram Masa Harina
  • 375 - 600 ml water
  • 1,5 tl zout
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 rode Spaanse peper
  • 2 bolletjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode ui
  • 1 zakje enchilada kruiden
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • geraspte kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Instructies

  • Doe de Masa Harina in een kom en voeg 1,5 theelepel zout toe. Schenk er nu 375 ml water bij een kneed het geheel tot een deegbal. Als het deeg nog wat te droog is, dan voeg je wat extra water toe, net zo lang tot het de gewenste dikte en structuur heeft. Dek de kom af met een doek en laat minimaal 15 minuten rusten.
  • Snipper de knoflook en de rode peper zo fijn mogelijk. Snijd de paprika's en uien in blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en rode peper. Voeg de uien toe en fruit deze even mee. Doe het gehakt in de pan, bestrooi met peper en zout naar smaak en bak het rul.
  • Schenk nu de helft van de gezeefde tomaten bij het gehaktmengsel en roer even goed door. Meng de enchilada kruiden met 50 ml water en voeg dit vervolgens toe. Doe het vuur uit en zet de pan even aan de kant.
  • Rol van het tortilla deeg 12 ballen. Knip een plastic diepvrieszak open en leg dit tussen de tortilla pers om te voorkomen dat het deeg aan de tortilla pers blijft plakken. Gebruik het liefst een gietijzeren tortilla pers. Als je geen tortilla pers hebt, dan kun je het deegballetje tussen 2 stukken bakpapier leggen en heel dun uitrollen met een deegroller of plat drukken met een zware pan en in de gewenste vorm snijden.
  • Bak de tortilla's op hoog vuur in in grillpan of koekenpan met anti-aanbaklaag zonder olie of boter ongeveer 1 minuut per kant. Houdt de tortilla's warm in een schaal met deksel of tussen 2 borden.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Schep in het midden van de tortilla de enchilada vulling. Rol de tortilla op en leg deze in een ovenschaal.
  • Herhaal totdat alle tortilla's gevuld zijn. Schenk het restant van de gezeefde tomaten over de enchiladas.
  • Bestrooi de enchiladas met de geraspte kaas.
  • Zet de enchiladas gedurende zo'n 20 tot 25 minuten in het midden van de oven.

Notities

Serveer er een frisse salade bij.
Eet smakelijk!

 

 

Meer glutenvrije recepten vind je via deze link

 



Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • coeliakie
  • enchilladas
  • glutenintolerant
  • glutenvrij
  • glutenvrij dieet
  • Glutenvrij genieten
  • glutenvrij recept
  • Mexicaanse keuken
  • tortilla

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Marmercake, chocolade- en vanille cake
Spaanse gehaktballetjes in pittige tomaten-paprikasaus

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 22 t/m 28 februari

glutenvrij weekmenu 2021-8

Onze nieuwste recepten

  • kerrie nasi met kip en eiKerrie nasi met kip en ei
  • andijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjesAndijvie-spinaziestamppot met Paturain en spekjes
  • Hollandse krieltjes schotel met gehaktHollandse krieltjes schotel met gehakt
  • penne met tomaten-mascarponesaus en gehaktPenne met tomaten-mascarponesaus en gehakt
  • andijvieschotel met kip, krieltjes en baconAndijvieschotel met kip, krieltjes en bacon

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 159 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands