Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Borrelhapjes, Oud en Nieuw, Tapas, Vleesgerechten, Wereldgerechten  /  3 juli 2017

Spaanse gehaktballetjes in pittige tomaten-paprikasaus

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Spaanse gehaktballetjes in pittige tomaten-paprikasaus

Een super lekker recept voor Spaanse gehaktballetjes in pittige tomaten-paprikasaus of, zoals ze in Spanje worden genoemd, albondigas. Een gerecht wat ik al vrij lang maak en wat vrij eenvoudig gluten- en lactosevrij te maken is. Heerlijk als tapas, maar ook lekker bij rijst of pasta.



Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Spaanse gehaktballetjes (albondigas) in pittige tomaten-paprikasaus

Heerlijke Spaanse gehaktballetjes in een pittige tomaten-paprikasaus en ook nog eens gluten- en lactosevrij.
Gang Hoofdgerecht, Snack, Tapas
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Spaans
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • Ingrediënten Spaanse gehaktballetjes:
  • .........................................................................................
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 bolletje knoflook
  • 1 rode peper
  • 2 sjalotjes
  • 65 gram vers glutenvrij broodkruim
  • 6 eetlepels glutenvrije bloem
  • 2 eetlepels vers gehakte platte peterselie
  • 1 ei
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel chilipoeder
  • zwarte peper en zout
  • olijfolie
  • Ingrediënten saus:
  • ..........................................................................................
  • 2 rode punt paprika's
  • 2 rode pepers
  • 1 grote ui
  • 2 bolletjes knoflook
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • zwarte peper
  • zout
  • olijfolie

Instructies

  • Doe het gehakt in een kom. Snipper de sjalotjes, 1 rode peper en 1 bolletje knoflook zo fijn mogelijk en voeg dit toe aan het gehakt. Kruid het gehakt met de nootmuskaat, het chilipoeder, de peterselie, zwarte peper en zout naar smaak.
  • Voeg het broodkruim toe. Het broodkruim kan je maken door wat (sneetjes) glutenvrij brood fijn te kruimelen.
  • Voeg als laatste het ei toe en kneed alles goed door.
  • Draai er balletjes van iets groter dan een pingpong bal.
  • Laat de balletjes gehakt even opstijven in de koelkast. Dit voorkomt dat de balletjes straks uit elkaar vallen in de pan.
  • Snijd ondertussen de paprika's in blokjes en snipper de ui. Snijd de knoflook en rode pepers zo fijn mogelijk.
  • Verhit wat olijfolie in een braadpan. Fruit de ui, knoflook, rode pepers en paprika zo'n 10 minuten. Schep regelmatig om om aanbakken te voorkomen. Schenk de gezeefde tomaten in de pan en roer even goed door. Zet het vuur wat lager en laat even doorsudderen.
  • Rol de balletjes gehakt door de glutenvrije bloem. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes gehakt rondom bruin. Schep de balletjes gehakt bij de saus en zet het vuur iets hoger. Voeg peper en zout naar smaak toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel zo'n 15 minuten zachtjes door koken.

Notities

Deze Spaanse gehaktballetjes met pittige tomaten-paprikasaus zijn erg geschikt als tapas, maar kunnen ook 's avonds gegeten worden met rijst en een frisse salade.
 
Eet smakelijk!

Meer glutenvrije recepten vind je via deze link.

 



Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • albondigas
  • borrelhapje
  • coeliakie
  • glutenintolerant
  • glutenvrij dieet
  • glutenvrij recept
  • snack
  • Spaanse keuken
  • tapas

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Enchiladas met gehakt en paprika
Glutenvrije koekjes

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus
  • Hollands pannetje met bruine bonen en spekjesHollands pannetje met bruine bonen en spekjes

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen