Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Herfst recepten, Klein gebak, Paasrecepten  /  28 oktober 2017

Carrot cupcakes met cream cheese frosting

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Carrot cupcakes met cream cheese frosting

Haal de herfst in huis met deze heerlijke glutenvrije carrot cupcakes met een heerlijke romige cream cheese frosting. Lekker bij een kopje thee of een beker warme chocolademelk.

Bakken doe ik meestal samen met Sophie. Echt super leuk om samen te doen. Zeker nu ze steeds groter wordt en dingen beter begrijpt. Zij meet, weegt, geeft ingrediënten aan en likt spatels af. Ik doe het ‘gevaarlijke’ werk zoals mixen, snijden en de oven. We hebben samen al heel wat lekkers gemaakt. En nu dus ook deze mega lekkere wortelcakejes.

Dit recept voor carrot cupcakes is ook eenvoudig lactosevrij te maken. Vervang de boter door lactosevrije roomboter en de roomkaas door een lactosevrije variant. Plantaardige margarine kan ook als optie voor de boter, maar ik vind de smaak dan wat minder worden.

Heb je al trek gekregen in deze heerlijke carrot cupcakes? Je vind ons recept hieronder!



Afdrukken Pin
4 van 1 stem

Carrot cupcakes met cream cheese frosting

Een lekker smeuïg glutenvrij herfstcakeje met wortel, een verrassende bite van walnoten en een overheerlijke roomkaastopping.
Gang Klein gebak
Keuken Amerikaans, Glutenvrij
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 55 minuten
Porties 18 stuks
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 60 gram tapiocameel
  • 60 gram kikkererwtenmeel
  • 60 gram rijstmeel
  • 2 theelepels fiberhusk (psyllium vezels)
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 240 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gember
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel zout
  • 3 eieren (M)
  • 200 ml zonnebloemolie
  • 300 gram geraspte winterwortels
  • 125 gram gehakte walnoten
  • 300 gram roomkaas
  • 250 gram zachte boter
  • 450 gram suikerbakkerspoeder
  • 2 theelepels vanille-extract

Instructies

  • Meng de meelsoorten, bakpoeder, fiberhusk, basterd suiker, kaneel, gember, kardemom en zout in een kom.
  • Klop in een andere kom de eieren los. Voeg hier de zonnebloemolie aan toe. Voeg dit samen toe aan de droge ingrediënten en mix alles goed door elkaar tot een glad beslag.
  • Spatel de geraspte wortels en de walnoten door het beslag. Laat het beslag minimaal 15 minuten rusten.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius (heteluchtoven). Voor een elektrische oven 170 graden Celsius.
  • Vul een muffin tray met papieren baking cups. Schep elke baking cup tot net onder de rand vol.
  • Plaats de baking tray in het midden van de oven en bak de carrot cupcakes zo'n 20 tot 25 minuten. 
  • Laat de cupcakes afkoelen op een rooster. 
  • Maak ondertussen de cream cheese frosting. Doe de roomkaas samen met de boter en het vanille-extract in een kom. Mix alles goed door tot een mooie zalvige massa.
  • Voeg in beetjes de suikerbakkerspoeder (poedersuiker kan ook) toe. Zet de cream cheese frosting even in de koelkast voor gebruik om wat op te stijven.
  • Schep de cream cheese frosting in een wegwerpspuitzak en spuit met een open star spuitmond (bijvoorbeeld Wilton 1M) mooie rozen of een toef op je carrot cupcakes.
    Decoreer met wat geraspte wortel en nootjes.
    Eet smakelijk!

Notities

Als de cream cheese frosting wat te dun is, voeg dan wat extra suikerbakkerspoeder toe.

 

Meer glutenvrij gebak zoals deze carrot cupcakes vind je op onze pagina met klein gebak.



Hebben jullie ons ook al gevonden op Social Media? Hier vind je niet alleen onze recepten, maar bijvoorbeeld ook tips, nieuwe glutenvrije producten (ook lactosevrij), reviews en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.

         

Wil je voortaan als eerste op de hoogte worden gebracht van onze laatste recepten? Abonneer je dan op ons blog onderaan de homepage en mis vanaf nu af aan niets meer.

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • carrot cake
  • coeliakie
  • cupcakes
  • gluten free
  • glutenvrij
  • herfstcake
  • roomkaas topping
  • wortel
  • wortelcake

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Glutenvrije donuts
Witlofstamppot met appel en gerookte zalm

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen