Super lekkere glutenvrije bruine rijstnoedels met broccoli, spinazie en kipreepjes. Makkelijk om te maken en ook nog eens binnen 40 minuten op tafel.
Het is alweer even geleden dat ik voor het laatst een nieuw recept gepost heb. De afgelopen periode is best hectisch geweest, waardoor ik soms mijn tijd anders in moet delen. Naast Sophie Glutenvrij heb ik ook nog een parttime baan als office manager. En niet te vergeten D voor Office & Design, mijn andere bedrijfje waar ik onder andere websites maak voor anderen, maar ook virtual office support aanbied. Dat naast mijn lieve gezinnetje is soms best wel druk. Soms zou ik willen dat er 36 uur in een dag zit, ha, ha.
Bruine rijstnoedels met broccoli, spinazie en kipreepjes
Maar goed, wat in het vat zit verzuurt niet zullen we maar zeggen. Deze heerlijke glutenvrije bruine rijstnoedels met broccoli, spinazie en kipreepjes heb ik al een tijdje geleden voor mijn mopjes gemaakt, maar helaas nog geen gelegenheid gezien om deze met jullie te delen. Tot deze regenachtige zondagochtend. Dus laptop op schoot en uitwerken maar! Een recept wat we zeker vaker gaan maken, want deze zalige noedels boordevol verse groente heeft het keurmerk kidsproof van Sophie gekregen.
Voor herhaling vatbaar dus. Ook voor de tijd hoef je het niet te laten. Ze staan namelijk al binnen 40 minuten op tafel en zijn ook nog een super makkelijk om te maken. Daarom wederom een perfect glutenvrij recept voor bijvoorbeeld een doordeweekse dag waar je agenda uitpuilt van de afspraken, van hot naar her met de kids crost, maar je toch lekker en verantwoord glutenvrij wil eten.
Wil je deze verrukkelijke bruine rijstnoedels met broccoli, spinazie en kipreepjes ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Bruine rijstnoedels met broccoli, spinazie en kipreepjes
Ingrediënten
- 500 gram kipfilet
- 250 gram bruine rijstnoedels
- 1 struik broccoli
- 300 gram spinazie vers
- 150 gram peultjes
- 150 gram taugé
- 1 rode ui
- 1 rode peper
- 2 cm gember
- 1½ theelepel 5-spices kruiden
- 2 eetlepels raapzaadolie wokolie
- 3 eetlepels glutenvrije sojasaus kikkoman
- ½ theelepel gemalen koriander
- ½ theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel kerriepoeder
- ½ limoen
- peper
- zout
Hoe maak je het?
- Snijd de kipfilet in reepjes.
- Meng de kipreepjes met het sap van de halve limoen, 1 eetlepel glutenvrije sojasaus en de 5-spices kruiden. Zet even aan de kant.
- Snijd de broccoli in roosjes en halveer de peultjes.
- Breng een grote pan met water aan de kook samen met wat zout naar smaak en kook vervolgens de broccoli samen met de peultjes 3 minuten voor.
- Snipper de rode ui.
- Hak de knoflook, rode peper en gember zo fijn mogelijk. Ik stop ze meestal in de hakmolen van de staafmixer. Werkt perfect!
- Kook intussen de bruine rijstnoedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout gaar.
- Verhit in de wok 2 eetlepels raapzaadolie en fruit hierin de rode ui, knoflook, rode peper en gember.
- Voeg de gemalen koriander, komijn en kerriepoeder toe en bak even mee zodat de aroma's goed vrij komen.
- Schenk 2 eetlepels glutenvrije sojasaus bij het geheel en roer even door.
- Voeg de kipreepjes toe en bak rondom aan.
- Vervolgens voeg je de peultjes en broccoli toe en roerbak 2 minuten mee.
- Voeg nu in delen de spinazie toe en laat deze slinken.
- Als laatste schep je de noedels en taugé bij de kip en groente en roerbak nog 2 minuten mee.
- Serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Op zoek naar nog meer makkelijke, snelle en glutenvrije recepten zoals deze zalige bruine rijstnoedels met broccoli, spinazie en kipreepjes? Kijk dan ook eens op onze pagina met klaar in 45 minuten recepten.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je natuurlijk al onze glutenvrije recepten, maar ook reviews, tips, glutenvrije aanbieding, soms een leuke win actie en natuurlijk een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.