Een heerlijke broccoli-spinazie stamppot met rode ui en spekjes. Makkelijk om te maken, kids proof en binnen 35 minuten op tafel. Lekker met een stukje rookworst of een gehakballetje.
Zijn jullie ook zo dol op stamppot? Ik wel. Ik kan er dan ook geen genoeg van krijgen. O ja, en natuurlijk ovenschotels, maar dat is jullie vast niet ontgaan ;-). Met stamppot heb je zo ontzettend veel verschillende variatie mogelijkheden. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt er wel een heerlijk glutenvrij stamppotje van maken. Heb je wat restjes groente in de koelkast en je weet niet zo goed wat je er mee moet, maak er een stamppot van.
Vorige week heb ik dat ook gedaan met deze spinazie met broccoli stamppot. Er lag nog een zak spinazie waar ik eerst andere plannen mee had, maar toch echt op moest. Ook begon de broccoli er wat zieligjes uit te zien, dus die twee moesten sowieso samen in een gerecht. ’t Ja, en als je dan even een beetje inspiratieloos bent zoals ik op dat moment. Dan is het antwoord al snel, maak er een stamppot van. Dat is uiteindelijk deze heerlijke en gezonde broccoli-spinazie stamppot met rode ui en spekjes geworden welke erg makkelijk is om te maken, maar ook nog eens binnen 35 minuten op tafel staat.
Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de melk door lactosevrije melk. Je vind de uitgebreide beschrijving voor de broccoli-spinazie stamppot hieronder.
Broccoli-spinazie stamppot met rode ui en spekjes
Ingrediënten
- 1½ kg kruimige aardappels
- 400 gram spinazie
- 1 struik broccoli
- 250 gram rookspek reepjes
- 2 rode uien
- 150 ml melk
- 1 bolletje Chinese knoflook
- 15 gram margarine
- 1 eetlepel mosterd
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Schil de aardappels en snijd ze in 4-en.
- Snijd de broccoli in roosjes en de steel van de broccoli in stukjes.
- Kook de aardappels met wat zout in zo'n 15 minuten gaar.
- Voeg 8 minuten voor het einde van de kooktijd van de aardappels de broccoli toe en kook deze mee.
- Snipper intussen de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de spekjes toe en bak deze rondom aan.
- Doe nu de spinazie in delen bij de spekjes en laat deze slinken.
- Zet intussen ook de melk in een steelpannetje op het vuur en breng aan de kook.
- Giet de aardappels en broccoli af en stoom even droog.
- Stamp de aardappels en broccoli fijn samen met de warme melk en margarine.
- Meng de spinazie, spekjes, ui en knoflook samen met de mosterd door de aardappel-broccolipuree.
- Breng eventueel verder op smaak met een beetje peper.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer recepten zoals deze heerlijke spinazie-broccoli stamppot? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije stamppot recepten.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social media? Hier vind je niet alleen onze glutenvrije recepten, maar ook tips, reviews, nieuwe glutenvrije producten, glutenvrije aanbiedingen en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.