Een heerlijke broccoli-spinazie stamppot met rode ui en spekjes. Makkelijk om te maken, kids proof en binnen 35 minuten op tafel. Lekker met een stukje rookworst of een gehakballetje.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Stamppot
Keuken Glutenvrij, Hollands
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 492kcal
Porties 6personen
Ingrediënten
1½kgkruimige aardappels
400gramspinazie
1struikbroccoli
250gramrookspek reepjes
2rode uien
150mlmelk
1bolletjeChinese knoflook
15grammargarine
1eetlepelmosterd
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Schil de aardappels en snijd ze in 4-en.
Snijd de broccoli in roosjes en de steel van de broccoli in stukjes.
Kook de aardappels met wat zout in zo'n 15 minuten gaar.
Voeg 8 minuten voor het einde van de kooktijd van de aardappels de broccoli toe en kook deze mee.
Snipper intussen de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook.
Voeg de spekjes toe en bak deze rondom aan.
Doe nu de spinazie in delen bij de spekjes en laat deze slinken.
Zet intussen ook de melk in een steelpannetje op het vuur en breng aan de kook.
Giet de aardappels en broccoli af en stoom even droog.
Stamp de aardappels en broccoli fijn samen met de warme melk en margarine.
Meng de spinazie, spekjes, ui en knoflook samen met de mosterd door de aardappel-broccolipuree.
Breng eventueel verder op smaak met een beetje peper.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie