Dit recept voor warme chocolademelk maakte mijn moeder altijd voor mij als het heel koud was buiten. Helemaal lekker was het als ik terug kwam van een hele middag schaatsen met vriendinnen en tot op het bot toe koud was. Dan smaakte deze choco zelfs nog lekkerder dan normaal!
Tegenwoordig maak ik een zelfde variant warme chocolademelk voor Sophie, maar dan uiteraard gluten- en lactosevrij. Toefje lactosevrije slagroom erop met wat marshmallows en pure chocoladevlokken en je hebt een heus choco kinderfeestje. Nou ja, kinderfeestje, deze mama is er trouwens ook dol op. Super lekker met een huisgemaakte speculaas of kruidnootjes.
Deze heerlijke warme chocolademelk is ook makkelijk melkvrij (vegan) te maken zoals je kunt lezen in het recept. Nieuwsgierig geworden naar dit eenvoudige recept? Lees dan snel verder!
Warme chocolademelk
Ingrediënten
- 250 ml lactosevrije melk
- 2 eetlepels cacaopoeder
- 1 eetlepel suiker
- 0,5 theelepel vanille-suiker optioneel
Hoe maak je het?
- Doe de cacaopoeder samen met de suiker en eventueel vanille-suiker in een grote mok.
- Voeg hier vervolgens een klein scheutje van de melk bij en roer het geheel tot een papje.
- Breng de rest van de melk aan de kook in een steelpan.
- Giet de melk door een theezeefje bij het cacao mengsel en roer alles goed door.
- Spuit een flinke toef lactosevrije slagroom op de warme chocolademelk en garneer met stukjes marshmallow en pure chocoladevlokken.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer gluten- en lactosevrije recepten? Kijk dan ook eens in onze recepten index!
Wil je voortaan als eerste op de hoogte zijn van onze allernieuwste recepten en nieuws? Abonneer je dan op ons blog onderaan de homepage en ontvang als eerste onze nieuwe berichten in je inbox!
Hallo! Sinds 1 maand weet ik pas dat ik coeliakie en een lactose intolerantie heb na 22 jaar pas!
Maar wilde vragen wat voor cacaopoeder nu wel mag?
Groetjes Sharony
Hoi Sharony,
Wij gebruiken altijd de ‘ouderwetse’ pakjes cacaopoeder van Blooker, Droste of Van Houten. Gaat hier altijd prima. Ik gebruik deze bijvoorbeeld ook om chocoladekoekjes – of cake mee te maken.
Hartelijke groet,
Audrey