Search

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube
Sophie Glutenvrij

Heerlijk genieten van de lekkerste glutenvrije recepten voor het hele gezin!

  • Recepten
    • Recepten index
    • 30 minuten of minder glutenvrije recepten
    • Klaar in 45 minuten! En gewoon glutenvrij
    • Aardappel gerechten
    • Brood en banket glutenvrij
    • glutenvrije desserts
    • Dranken
    • Eenpansgerechten
    • Eiergerechten
    • Fruitgerechten
    • Groentegerechten
    • Hartige taarten
    • Kerstrecepten
    • Kruiden, curry’s en smaakmakers
    • Lunch
    • Ontbijt
    • Glutenvrije oosterse gerechten
    • Oud & Nieuw
    • Ovenschotels
    • Glutenvrije paasrecepten
    • Pastagerechten
    • Rijstgerechten
    • Salades
    • Sinterklaas glutenvrij
    • Sauzen
    • Soepen
    • Stamppot
    • Snacks
    • Tapas
    • Kipgerechten
    • Vegan recepten
    • Vegetarische recepten
    • Visgerechten
    • Vleesgerechten
    • Wereldgerechten
    • glutenvrije wokgerechten
    • Herfstrecepten
    • Winterrecepten
    • Zomer recepten
  • Weekmenu
  • Coeliakie
    • Wat is coeliakie?
    • Filmpjes over coeliakie
    • Het glutenvrije dieet
    • Glutenvrij erop uit
    • Filmpjes over gluten
    • Naar school
    • Lactose-intolerantie
  • Blog
  • Samenwerken
  • Contact
    • Disclaimer
    • Privacyverklaring 2021
    • Nieuwsbrief
    • Over ons
Eiergerechten, Klaar in 45 minuten, Oosterse gerechten, Vegetarisch, Wereldgerechten, Wokgerechten  /  29 november 2018

Foe yong hai, zelfgemaakt de lekkerste

by Audrey

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest
Foe yong hai, zelfgemaakt de lekkerste

Dit gerecht stond al een tijdje op mijn recepten to-do lijstje, maar op een of andere manier kwam het er steeds niet van. Tot gisteren dan. Ik dacht eigenlijk dat foe yong hai een behoorlijk ingewikkeld recept is, maar dat is helemaal niet zo. Het is juist erg makkelijk en vrij snel om te maken. En ook nog eens super lekker! Als je eenmaal zelf deze foe yong hai geproefd hebt, wil je geen andere meer.

Ben je al nieuwsgierig geworden naar het recept?! Scroll dan snel verder!



Afdrukken Pin
0 van 0 Stemmen

Foe yong hai

Een heerlijke Chinese foe yong hai. Gewoon gluten- en lactosevrij en ook nog eens super makkelijk en snel om te maken.
Gang Eiergerecht, Hoofdgerecht, wokgerecht
Keuken Chinees, Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Vegetarisch
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 12 eieren
  • 1 rode punt paprika
  • 1 prei
  • 1 grote winterpeen
  • 1 blikje bamboescheuten
  • 100 gram taugé
  • 125 gram champignons
  • 2 theelepels 5-spices kruiden
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
  • ........................................................................................... .......................................................
  • Voor de Saus:
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 ml water
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Snipper de ui. Snijd de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk. Ik heb deze keer de ui, rode peper en knoflook samen in de hakmolen van de staafmixer fijngehakt. We gaan ze straks toch tegelijk fruiten, dus net zo makkelijk.
  • Snijd vervolgens de prei in ringetjes, de champignons in plakjes, de winterpeen in blokjes en de rode punt paprika in reepjes.
  • Laat de bamboescheuten ondertussen uitlekken in een zeef.
  • Neem een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en verhit hierin een scheutje olie.
  • Voeg vervolgens de prei, rode punt paprika, winterpeen en champignons samen met de 5-spices kruiden toe. Roerbak het geheel zo'n 10 minuten.
  • Klop in een kom de eieren los.
  • Voeg nu de taugé en bamboescheuten toe en roerbak deze 1 minuutje mee.
  • Schenk nu de eieren in de pan en laat het geheel stollen op een matig vuur.
  • Verhit een scheutje olie in een andere pan en fruit hierin de ui, rode peper en knoflook.
  • Giet nu de tomatenblokjes bij het geheel samen met de tomatenpuree, het groentenbouillonblokje, 100 ml water, de gembersiroop en de rijstazijn.
  • Breng de zoetzure tomatensaus aan de kook en laat wat indikken. Voeg water toe als de saus wat te dik wordt. 
  • Breng de zoetzure saus op smaak met wat peper en zout.
  • Draai intussen de foe yong hai om in de andere pan. Het geeft niet als deze scheurt. Gewoon de stukken omdraaien en de andere kant goudbruin laten worden.
  • Schep de foe yong hai op een bord en giet hier de zoetzure tomatensaus overheen. Serveer samen met witte rijst.

Notities

Heb je een beetje foe yong hai over? Geen probleem. Je kunt het makkelijk invriezen.
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey

Ben je op zoek naar nog meer oosterse gluten- en lactosevrije gerechten? Kijk dan ook eens op onze pagina met wokgerechten.



 

Wil je voortaan als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwste recepten? Abonneer je dan op ons blog onderaan de homepage en ontvang voortaan als eerste ons laatste nieuws in je inbox.

Probeer ook eens deze glutenvrije recepten

Tags

  • Chinees
  • ei
  • foe yong hai
  • glutenvrij
  • lactosevrij
  • melkvrij
  • omelet
  • recept
  • rijst
  • vegetarisch

Delen:

  • Facebook
  • Twitter
  • WhatsApp
  • Print
  • Pinterest

Berichtnavigatie

Warme chocolademelk, gewoon gluten- en lactosevrij
Maleisische kip, lekker gluten- en lactosevrij

Share your thoughts Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




*

code

Advertentie



Winterrecepten

Glutenvrije winterrecepten

Weekmenu 18 t/m 24 januari

Glutenvrij weekmenu 2021-3

Onze nieuwste recepten

  • aardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruidenAardappel-knoflookpuree met Provençaalse kruiden
  • Pasta pesto met spinazie, kip en mascarponePasta pesto met spinazie, kip en broccoli
  • visschotel met krieltjes, haricots verts en broccoliVisschotel met krieltjes, haricots verts en broccoli
  • Stoofschotel met kapucijners, pompoen en braadworstjesStoofschotel met kapucijners, pompoen & braadworstjes
  • PaddenstoelenroomsausPaddenstoelenroomsaus

Like ons op Facebook

Like ons op Facebook

Vegan & glutenvrij genieten

Advertentie





Social media

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Twitter
  • LinkedIn
  • YouTube

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Wil je ons blijven volgen? Wat leuk! Schrijf je dan snel in voor ons blog!

Voeg je bij 158 andere abonnees

Contact informatie

Sophie Glutenvrij
T.a.v. Audrey Dobber

E-mail: audrey@sophieglutenvrij.nl
Tel.: +31627047771
KvK 76833100

 

mytastenld.com

Sophie Glutenvrij op Bloglovin’

Follow
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • sophieglutenvrij.nl © 2016-2021
Close
Sophie Glutenvrij
  • Nederlands
Wij plaatsen functionele cookies om er voor te zorgen dat u onze website zo goed mogelijk beleeft. Tevens plaatsen tracking cookies om advertenties beter op uw surf gedrag af te kunnen stemmen (Google Adwords). Ook plaatsen wij analytische cookies om op deze manier onze bezoekers aantallen bij te houden in Google Analytics.Akkoord, ik accepteer alle cookies.Nee, ik accepteer geen gepersonaliseerde cookies. Alleen noodzakelijkeKlik hier voor meer info over de cookies die wij plaatsen