Foe yong hai, zelfgemaakt de lekkerste

Dit gerecht stond al een tijdje op mijn recepten to-do lijstje, maar op een of andere manier kwam het er steeds niet van. Tot gisteren dan. Ik dacht eigenlijk dat foe yong hai een behoorlijk ingewikkeld recept is, maar dat is helemaal niet zo. Het is juist erg makkelijk en vrij snel om te maken. En ook nog eens super lekker! Als je eenmaal zelf deze foe yong hai geproefd hebt, wil je geen andere meer.

Ben je al nieuwsgierig geworden naar het recept?! Scroll dan snel verder!



Foe yong hai

Een heerlijke Chinese foe yong hai. Gewoon gluten- en lactosevrij en ook nog eens super makkelijk en snel om te maken.

Gang Eiergerecht, Hoofdgerecht, wokgerecht
Keuken Chinees, Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Vegetarisch
Voorbereidingstijd 20 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 40 minutes
Porties 6 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 12 eieren
  • 1 rode punt paprika
  • 1 prei
  • 1 grote winterpeen
  • 1 blikje bamboescheuten
  • 100 gram taugé
  • 125 gram champignons
  • 2 theelepels 5-spices kruiden
  • peper en zout
  • olie om in te bakken
  • ........................................................................................... .......................................................
  • Voor de Saus:
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 2 blikjes tomatenpuree
  • 1 rode peper
  • 1 ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook
  • 3 eetlepels gembersiroop
  • 3 eetlepels rijstazijn
  • 1 groentebouillonblokje
  • 100 ml water
  • peper en zout
  • olie om in te bakken

Hoe maak je het?

  1. Snipper de ui. Snijd de rode peper en knoflook zo fijn mogelijk. Ik heb deze keer de ui, rode peper en knoflook samen in de hakmolen van de staafmixer fijngehakt. We gaan ze straks toch tegelijk fruiten, dus net zo makkelijk.

  2. Snijd vervolgens de prei in ringetjes, de champignons in plakjes, de winterpeen in blokjes en de rode punt paprika in reepjes.

  3. Laat de bamboescheuten ondertussen uitlekken in een zeef.

  4. Neem een grote koekenpan met anti-aanbaklaag en verhit hierin een scheutje olie.

  5. Voeg vervolgens de prei, rode punt paprika, winterpeen en champignons samen met de 5-spices kruiden toe. Roerbak het geheel zo'n 10 minuten.

  6. Klop in een kom de eieren los.

  7. Voeg nu de taugé en bamboescheuten toe en roerbak deze 1 minuutje mee.

  8. Schenk nu de eieren in de pan en laat het geheel stollen op een matig vuur.

  9. Verhit een scheutje olie in een andere pan en fruit hierin de ui, rode peper en knoflook.

  10. Giet nu de tomatenblokjes bij het geheel samen met de tomatenpuree, het groentenbouillonblokje, 100 ml water, de gembersiroop en de rijstazijn.

  11. Breng de zoetzure tomatensaus aan de kook en laat wat indikken. Voeg water toe als de saus wat te dik wordt. 

  12. Breng de zoetzure saus op smaak met wat peper en zout.

  13. Draai intussen de foe yong hai om in de andere pan. Het geeft niet als deze scheurt. Gewoon de stukken omdraaien en de andere kant goudbruin laten worden.

  14. Schep de foe yong hai op een bord en giet hier de zoetzure tomatensaus overheen. Serveer samen met witte rijst.

Notities

Heb je een beetje foe yong hai over? Geen probleem. Je kunt het makkelijk invriezen.

Veel kookplezier en eet smakelijk!

Liefs Audrey

Ben je op zoek naar nog meer oosterse gluten- en lactosevrije gerechten? Kijk dan ook eens op onze pagina met wokgerechten.



 

Wil je voortaan als eerste op de hoogte zijn van onze nieuwste recepten? Abonneer je dan op ons blog onderaan de homepage en ontvang voortaan als eerste ons laatste nieuws in je inbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code