Een zalige glutenvrije lauwwarme linguine met rauwe tomaten, olijven en kappertjes. Deze moet je echt een keertje geproefd hebben. Te lekker gewoon!
Deze zalige linguine met rauwe tomaten, olijven en kappertjes is geïnspireerd door het recept van Sophia Loren. Het recept is afkomstig uit het boek “Koken con amore”. Ja, ja, Sophia Loren kan niet alleen goed acteren, ze is ook nog eens een heuse keukenprinses. Ze heeft onder andere deze, inmiddels klassieker, geschreven vol heerlijke Italiaanse recepten.
Ons recept heb ik hier op gebaseerd. Ik maak zelden een recept van iemand anders na. Als ik het doe geef ik er altijd mijn eigen draai aan. Sowieso om het glutenvrij te maken, maar ook zodat het bij de smaak van mijn gezin past. Ik blijf natuurlijk ook nog eens een foodie, dus het allerliefst verzin ik mijn recepten zelf, maar heel soms laat ik me eens inspireren zoals bij dit recept.
Onze linguine met rauwe tomatensaus, kappertjes en olijven
In het eigenlijke recept laat Sophia bijvoorbeeld de rauwe tomatensaus een nacht staan. Dat heb ik in ons recept niet gedaan. Verder heb ik wat dingen weggelaten en andere ingrediënten weer toegevoegd zoals bijvoorbeeld de mozzarella. Het resultaat. Een mega lekkere lauwwarme linguine met rauwe tomaten, olijven en kappertjes om je vingers bij af te likken. Ik eet dit gerecht vaak ‘s zomers als het erg warm is als avondeten. Het leent zicht ook perfect als lunchgerecht. Heerlijk!
Eet je naast glutenvrij ook lactosevrij? Vervang dan de mozzarella door de lactosevrije variant van Galbani. Je kunt het eventueel ook weglaten. Heb je al trek gekregen en ben je benieuwd naar onze variatie van de linguine met rauwe tomatensaus? Scroll dan snel naar beneden voor het recept.
Linguine met tomaten, olijven en kappertjes
Ingrediënten
- 300 gram glutenvrije linguine bronze Semper
- 500 gram rijpe roma tomaten
- 50 gram zwarte olijven zonder pit
- 50 gram kappertjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel oregano
- 10 takjes bladpeterselie
- 1 rode ui
- 2 lente-uitjes
- 1 bol buffel mozzarella
- 2 eetlepels extra vierge olijfolie
- 1 groentebouillonblokje
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Kook de linguine volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking met wat zout en het groentebouillonblokje.
- Snijd de tomaten in blokjes.
- Hak de kappertjes en olijven fijn.
- Snipper de rode ui en rasp de knoflook.
- Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de mozzarella in blokjes.
- Hak ook de peterselie fijn.
- Meng alles door elkaar samen met de extra vierge olijfolie, oregano, peper en zout naar smaak.
- Giet de linguine af en roer deze door de rauwe tomatensaus heen.
- Geef er Parmezaanse kaas bij zodat je deze er grof overheen kunt raspen.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op de Italiaanse keuken? Probeer dan ook eens onze glutenvrije lasagne bolognese, minestronesoep of Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je onze glutenvrije recepten, tips en nieuws. Maar ook een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie. Blijf ons vooral volgen!