Stracciatella panna cotta. Een heerlijk zijdezacht Italiaanse vanille toetje met stukjes pure chocolade en een toefje slagroom. En ook nog eens glutenvrij!
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 5 minutenminuten
Bereidingstijd 10 minutenminuten
Opstijven 4 uuruur
Totale tijd 4 uuruur15 minutenminuten
Gang Dessert, nagerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 467kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
500mlslagroom
4eetlepelskristalsuiker
4blaadjesgelatine
1theelepelvanille-extract
60grampure chocolade
water
Hoe maak je het?
Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een bakje koud water.
Giet intussen de slagroom in een pan met dikke bodem.
Voeg de suiker en het vanille-extract toe en breng zachtjes aan de kook.
Draai het vuur uit zodra de slagroom kookt.
Knijp een voor een de blaadjes gelatine uit en voeg deze al roerend toe aan de warme slagroom tot ze opgelost zijn.
Laat de panna cotta afkoelen totdat deze lauw is.
Hak de pure chocolade in stukjes en roer deze door de panna cotta.
Giet de panna cotta in 4 glaasjes en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
Serveer de panna cotta met wat slagroom, een stukje chocolade en/of wat chocoladesaus erover.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie