Een super lekkere en verantwoorde glutenvrije rijstschotel met sperziebonen, gehakt en appel welke je ook nog eens binnen 40 minuten op tafel hebt staan.
Je herinnert je vast de Zuid-Afrikaanse bobotie nog. Een van de eerste wereldgerechten die ik een aantal jaar geleden speciaal voor een volger glutenvrij heb gemaakt. Echt een mega lekker gerecht, maar helaas wel tijdrovend. Je moet er namelijk wel bijna 1,5 uur voor uit trekken en dat die tijd heb ik doordeweeks vaak niet. Maar wat als je er nu op een woensdag super veel trek in hebt?! Nou, dan bedenk je gewoon een alternatief. Dat is deze zalige glutenvrije rijstschotel met sperziebonen, gehakt en appel geworden.
Heerlijk met 2 flinke handen rozijnen erin en dat gecombineerd met een heerlijke iet wat smeuïge pandanrijst. In dit recept heb ik verse sperziebonen gebruikt, maar je kunt natuurlijk net zo goed diepvries sperziebonen gebruiken. Qua vitamines maakt het weinig uit en het scheelt weer wat snijwerk.
Ben je benieuwd geworden naar dit overheerlijke glutenvrije recept? Scroll dan snel naar beneden voor het volledige beschrijving!
Rijstschotel met sperziebonen, appel en gehakt
Ingrediënten
- 500 gram sperziebonen
- 500 gram rundergehakt
- 300 gram rijst pandan of basmati
- 2 appels
- 1 grote ui
- 1 bolletje knoflook solo
- 1 groentebouillonblokje
- 2 handjes rozijnen
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 1 eetlepel gemberpoeder
- 1 eetlepel kurkuma
- 2 theelepels sambal
- 1 eetlepel koriander
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de rijst in ruim water samen met wat zout en het groentebouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snijd intussen de sperziebonen in stukjes van ongeveer 3 cm en kook ze ongeveer 5 minuten voor. Je kunt eventueel ook diepvries sperziebonen gebruiken. Scheelt weer tijd 😉
- Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hier in de ui en knoflook.
- Voeg het gehakt toe samen met het kerriepoeder, gemberpoeder, kurkuma en sambal en bak het rul.
- Voeg de voorgekookte sperziebonen toe samen met de appel en rozijnen en roerbak alles zo'n 5 minuten mee.
- Voeg de koriander toe samen met nog wat peper en zout naar smaak.
- Schep de rijst erbij en roer alles goed door elkaar.
- Serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer heerlijke en makkelijke glutenvrije gerechten, zoals deze rijstschotel met sperziebonen, gehakt en appel, die binnen 45 minuten op tafel staan? Kijk dan eens in onze receptenindex voor nog veel meer glutenvrije kookinspiratie.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!