Een super lekkere en verantwoorde glutenvrije rijstschotel met sperziebonen, appel en gehakt welke je ook nog eens binnen 40 minuten op tafel hebt staan.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 20 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Rijstgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 524kcal
Porties 4personen
Ingrediënten
500gramsperziebonen
500gramrundergehakt
300gramrijstpandan of basmati
2appels
1groteui
1bolletjeknoflook solo
1groentebouillonblokje
2handjesrozijnen
2eetlepelskerriepoeder
1eetlepelgemberpoeder
1eetlepelkurkuma
2theelepelssambal
1eetlepelkoriander
peper
zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Kook de rijst in ruim water samen met wat zout en het groentebouillonblokje volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd intussen de sperziebonen in stukjes van ongeveer 3 cm en kook ze ongeveer 5 minuten voor. Je kunt eventueel ook diepvries sperziebonen gebruiken. Scheelt weer tijd ;-)
Snipper de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hier in de ui en knoflook.
Voeg het gehakt toe samen met het kerriepoeder, gemberpoeder, kurkuma en sambal en bak het rul.
Voeg de voorgekookte sperziebonen toe samen met de appel en rozijnen en roerbak alles zo'n 5 minuten mee.
Voeg de koriander toe samen met nog wat peper en zout naar smaak.
Schep de rijst erbij en roer alles goed door elkaar.
Serveer direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie