Een van onze favorieten recepten. Oma’s kippensoep. Ouderwets lekker en uiteraard gluten-en lactosevrij. Ik maak altijd een grote pan. Wat ik over hou stop ik in vershoudbakjes welke bewaard worden in de vriezer voor als ik een keertje wat minder tijd heb om te koken.
Hetzelfde doe ik met tomatensoep en groentensoep. Als de bakjes weer leeg zijn, dan maak ik weer een nieuwe voorraad. Zo hebben we altijd een lekker huisgemaakt soepje staan. Ook ideaal als je onverwachts eters krijgt 😉
Oma's kippensoep
't Ja, als je oma's groentesoep maakt, dan kan oma's kippensoep natuurlijk niet achterblijven. Deze variant is net even wat makkelijker en sneller te maken dan mijn vorige kippensoep recept, maar net zo lekker....misschien zelfs nog wel lekkerder
Calorieën p.p.
Porties 1 grote pan
Ingrediënten
- 2 grote kippenbouten
- 2 liter water
- 1 prei
- 1,5 winterpeen
- 1 kleine ui
- 3 stukjes foelie
- 1 laurierblaadje
- 5 takjes platte peterselie
- 5 takjes selderij
- 2 kippenbouillonblokjes
- 1 flinke hand glutenvrije vermicelli of spaghetti
- 8 gekneusde zwarte peperkorrels
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Snijd de prei in dunne ringen en spoel even af onder de kraan met koud water. Snijd de winterpenen in blokjes en snipper de ui.
- Was de platte peterselie en selderij. Dep even droog met een stukje keukenpapier. Pluk de blaadjes van de steeltjes en hak de blaadjes zo fijn mogelijk.
- Leg de zwarte peperkorrels op een stukje keukenpapier. Vouw het keukenpapier dubbel en plet de peperkorrels met de achterkant van een lepel.
- Schenk 2 liter water in een grote soeppan en leg hier de kippenbouten in. Voeg het laurierblaadjes, de gekneusde peperkorrels en de stukjes foelie toe.
- Voeg vervolgens de winterpenen, ui, prei, selderij en platte peterselie toe.
- Breng het geheel aan de kook. Zodra het geheel aan de kook is, zet je het vuur lager en laat je de soep, met de deksel op de pan, zachtjes door koken gedurende zo'n 60 minuten. De kip komt boven drijven zodra deze gaar is.
- Verwijder het vel en pluk met 2 vorken stukjes kip van de nog warme kippenbouten en hou deze even apart. Snijd te grote stukken nog even wat fijner en doe de kip weer terug in de pan.
- Voeg 2 kippenbouillon blokjes toe, een flinke hand glutenvrije vermicelli (Peaks) of glutenvrije spaghetti en peper en zout naar smaak.
- Laat de soep nog heel eventjes door pruttelen totdat de vermicelli of spaghetti gaar is.Eet smakelijk!
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?Laat het ons weten via @sophieglutenvrij of tag #sophieglutenvrij!
Meer glutenvrije recepten vind je via deze link
Misschien wel de lekkerste kippensoep ooit!
Het geheim zit denk ik in de foelie die een heel bijzondere smaak geeft aan deze soep. Anders dan anders. Lekkerder dan anders. Vanaf nu mijn favoriete recept voor een heerlijk geurende en smakende kippensoep!
Dank je wel Hans! Nu je er zo over begint, denk ik dat ik voor komende jaarwisseling maar weer eens een pan ga maken. Altijd lekker tussen alle hapjes en snacks door.
Alvast een fijne jaarwisseling gewenst.
Groet,
Audrey