Mega lekkere en makkelijke glutenvrije nacho’s met cheddar, paprika en gehakt uit de oven.
Met deze heerlijke glutenvrije nacho’s met cheddar, paprika en gehakt uit de oven zit je altijd goed! Ze zijn een geweldige en snelle avondmaaltijd, maar bijvoorbeeld ook top als borrelhapje. Wij hebben ze laatst gegeten als avondmaaltijd. Lekker met een eenvoudige homemade salade erbij. IJsbergsla, komkommer, tomaatje, rode ui voor een beetje pit, wat alfalfa, radijs en stukjes rode puntpaprika. Dressing kan er nog bij, maar vaak vind ik het net zo lekker zonder. En Sophie gelukkig ook. Patrick verdrinkt echter de arme blaadjes in balsamico.
Wil je de nacho’s met cheddar, paprika en gehakt nu eten als borrelhapje? Dan is het wel aan te raden de hoeveelheid te halveren. Het is een beste hap. Tenzij je een groot feest hebt natuurlijk. Dan wordt het een ander verhaal. In onze versie heb ik lekker wat zwarte bonen gedaan, mais, bosuitjes, rode punt paprika en rode ui. Je kunt er natuurlijk ook je eigen variatie op los laten. De tacokruiden gebruik ik van het merk Santa Maria. Deze is glutenvrij. Santa Maria heeft sowieso veel glutenvrije producten. Top!
Wil je deze zalige nacho’s met cheddar, paprika en gehakt ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Nacho's met cheddar, paprika en gehakt uit de oven
Keukengerei
- grote ovenschaal
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 rode puntpaprika
- 4 bosuitjes
- 400 gram zwarte bonen blikje
- 400 gram tomatenblokjes blikje
- 300 gram mais blikje
- 185 gram nacho's zak
- 28 gram tacokruiden zakje
- 1 rode ui
- 1 bolletje knoflook solo
- 1 rode peper
- 100 gram geraspte cheddarkaas
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Snipper de rode ui en snijd de knoflook en rode peper zo fijn mogelijk.
- Giet de zwarte bonen en mais in een zeef en spoel af met koud water. Laat even uitlekken.
- Snijd intussen de paprika in blokjes en de bosuitjes in ringetjes.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper.
- Voeg het gehakt toe en bak het rul samen met de tacokruiden.
- Vervolgens voeg je de paprika, mais en zwarte bonen toe. Roerbak even mee
- Schenk de tomatenblokjes bij het geheel samen met de bosuitjes en voeg eventueel nog wat peper en zout naar smaak toe.
- Schep een flinke laag van het gehakt-groentemengsel in een ovenschaal en verdeel daar wat nacho's over.
- Bestrooi vervolgens met een laagje geraspte cheddar kaas.
- Schep de rest van het gehakt en groente in de schaal en verdeel er de rest van de nacho's over.
- Bestrooi royaal met de cheddar.
- Zet de schaal in het midden van de oven en laat in ongeveer 10 minuten alles nog goed doorwarmen en de kaas smelten
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ook zo dol op de Mexicaanse keuken? Probeer dan ook eens onze chili con carne, Mexicaanse gehaktballetjes of taco’s met kip, paprika en mais!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!
Zo lekker 👌👌👌👌👌❣