Deze Mexicaanse crispy chicken nuggets uit de oven zijn echt mega lekker geworden. Makkelijk om te maken en ook nog eens super snel klaar.
Eigenlijk stond er gisteren Chinese tomatensoep bij ons op het menu. Een recept wat al heel lang op mijn recepten to do lijstje staat, maar op een of andere manier steeds weer vooruit wordt geschoven. Deze keer had Sophie namelijk niet zo’n trek in soep, maar wilde juist iets met kip. Kip zit natuurlijk ook wel in de Chinese tomatensoep, maar goed. Ik had een redelijk drukke dag achter de rug, dus niet al te veel zin in discussie.
Okay, dan eten we iets met kip, maar wat dan? ’t Ja, daar weet ze dan vaak geen antwoord op. Daarom heb ik zelf maar wat verzonnen. Dat zijn uiteindelijk deze heerlijke Mexicaanse crispy chicken nuggets uit de oven geworden. Lekker met gebakken aardappeltjes en een frisse salade.
Deze crispy kip nuggets zijn natuurlijk niet alleen een uitstekend bijgerecht voor het avondeten, maar lenen zich ook perfect als borrelhapje. Heerlijk met bijvoorbeeld een tomaten salsa om te dippen. Ook zijn deze knapperige glutenvrije kipstukjes heerlijk in een wrap of als onderdeel van een maaltijdsalade. Een lekker veelzijdig stukje vlees dus ;-).
Voor wat betreft die Chinese tomatensoep, die ga ik vandaag écht maken een maken! Uiteraard ga ik dat recept nog met jullie delen. Het recept voor de Mexicaanse crispy chicken nuggets uit de oven vind je hieronder!
Mexicaanse crispy chicken nuggets uit de oven
Ingrediënten
- 600 gram kipfilet
- 65 gram glutenvrije cornflakes
- 1 eetlepel glutenvrije bloem
- 2 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel oregano
- ½ theelepel cayennepeper
- ½ theelepel uienpoeder
- ½ theelepel knoflookpoeder
- peper en zout
- 4 eetlepels olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de kipfilet in stukjes van ongeveer 4 bij 4 cm.
- Doe de cornflakes in de blender of hakmolen van de staafmixer en maal ze fijn.
- Voeg de glutenvrije bloem, gemalen komijn, paprikapoeder, cayennepeper, oregano, uienpoeder, knoflookpoeder, olijfolie peper en zout toe en meng door elkaar.
- Doe de marinade bij de kipfiletblokjes en meng wederom goed door.
- Leg de glutenvrije kipnuggets op een met bakpapier bekleede bakplaat en zet in het midden van de oven gedurende 20 minuten.

- Draai de Mexicaanse crispy chicken nuggets regelmatig om zodat ze gelijkmatig gaar en knapperig worden.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer recepten zoals deze heerlijke Mexicaanse crispy chicken nuggets uit de oven? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije snacks.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?










