Een heerlijke, glutenvrije en kidsproof macaroni met tuinerwten, courgette en zalm welke binnen 20 minuten op tafel staat.
Gezond en super snel op tafel!
Ja, je leest het goed! Deze super lekkere en makkelijke macaroni met tuinerwten, courgette en zalm staat inderdaad al binnen 20 minuten op tafel. Een topgerecht dus voor op de drukke doordeweekse dagen waar er weinig tijd is om te koken, maar je toch iets lekkers, glutenvrij en verantwoords op tafel wilt zetten. Maar dat niet alleen, deze macaroni met tuinerwten bevat ook nog eens slechts 388 Kcal per portie. Dus ook nog eens een perfect glutenvrij recept voor als je op de kilootjes wilt letten.
Lekker, glutenvrij en kidsproof
Sophie vond het gisteren zo leuk bij H20 in Purmerend (gaming en e-sports) waardoor we langer zijn gebleven dan we eigenlijk hadden afgesproken. Ik moest daarna ook nog het een en ander voor mijn werk doen, waardoor er weinig tijd overbleef om te koken. Omdat ik ook nog een deel coronakilootjes kwijt wil raken, moest het wel gezond verantwoord zijn, maar ook nog eens kidsproof voor onze hongerige gamer.
Tuinerwten liggen hier altijd wel in de vriezer, courgette is sowieso altijd een snelle en lekkere groente en er lag ook nog wat verse zalm waar nog iets meet moest en zo was het idee voor deze zalige glutenvrije macaroni met tuinerwten, courgette en zalm vrij snel ontstaan 😉 En lekker dat het was! Zeker voor herhaling vatbaar.
Wil je deze zalige glutenvrije pasta met zalm ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Macaroni met tuinerwten, courgette en zalm
Ingrediënten
- 300 gram glutenvrije macaroni
- 500 gram zalmfilet zonder huid
- 125 gram crème fraîche
- 200 gram tuinerwten diepvries
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes dille
- 1 groentebouillonblokje
- peper
- zout
- 2 theelepels olijfolie
Hoe maak je het?
- Zet een ruime pan met water op samen met zout en het groentebouillonblokje en breng aan de kook.
- Snipper intussen de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk
- Snijd de zalf filet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout
- Snijd als laatste de courgette in blokjes.
- Kook de macaroni in 9 minuten beetgaar.
- Voeg na 2 minuten de tuinerwten toe en kook deze mee met de macaroni.
- Voeg de laatste 2 minuten de courgette blokjes toe en kook deze ook even mee.
- Verhit, terwijl de macaroni kookt, de olijfolie in een wok of grote hapjes pan.
- Fruit hierin de rode ui en knoflook gedurende 1 minuut.
- Voeg de zalmblokjes toe en bak in zo'n 5 minuten rondom bruin.
- Giet het de macaroni, tuinerwten en courgette af en voeg deze toe aan de zalm, rode ui en knoflook.
- Voeg nu ook de crème fraîche toe samen met de blaadjes van de dille en wat zwarte peper uit de molen.
- Roer alles door elkaar en warm nog even een paar minuutjes door.
- Serveer direct.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer snelle en verantwoorde glutenvrije recepten zoals deze macaroni met tuinerwten, courgette en zalm? Kijk dan ook eens op onze pagina met 30 minuten of minder maaltijden. Hier staat heel wat glutenvrije kookinspiratie wat makkelijk is om te maken en binnen een handomdraai op tafel staat.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je natuurlijk al onze glutenvrije recepten, maar ook reviews, tips, glutenvrije aanbieding, soms een leuke win actie en natuurlijk een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.