Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Macaroni met tuinerwten, courgette en zalm
4,50
van
4
Stemmen
Een heerlijke, glutenvrije en kidsproof macaroni met tuinerwten, courgette en zalm welke binnen 20 minuten op tafel staat.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
5
minuten
minuten
Bereidingstijd
15
minuten
minuten
Totale tijd
20
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
388
kcal
Porties
6
personen
Ingrediënten
300
gram
glutenvrije macaroni
500
gram
zalmfilet
zonder huid
125
gram
crème fraîche
200
gram
tuinerwten
diepvries
1
courgette
1
rode ui
2
teentjes
knoflook
4
takjes
dille
1
groentebouillonblokje
peper
zout
2
theelepels
olijfolie
Hoe maak je het?
Zet een ruime pan met water op samen met zout en het groentebouillonblokje en breng aan de kook.
Snipper intussen de rode ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk
Snijd de zalf filet in blokjes en bestrooi met wat peper en zout
Snijd als laatste de courgette in blokjes.
Kook de macaroni in 9 minuten beetgaar.
Voeg na 2 minuten de tuinerwten toe en kook deze mee met de macaroni.
Voeg de laatste 2 minuten de courgette blokjes toe en kook deze ook even mee.
Verhit, terwijl de macaroni kookt, de olijfolie in een wok of grote hapjes pan.
Fruit hierin de rode ui en knoflook gedurende 1 minuut.
Voeg de zalmblokjes toe en bak in zo'n 5 minuten rondom bruin.
Giet het de macaroni, tuinerwten en courgette af en voeg deze toe aan de zalm, rode ui en knoflook.
Voeg nu ook de crème fraîche toe samen met de blaadjes van de dille en wat zwarte peper uit de molen.
Roer alles door elkaar en warm nog even een paar minuutjes door.
Serveer direct.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
courgette, dille, gezond, glutenvrij, kidsproof, klaar in 20 minuten, macaroni, snel op tafel, tuinerwten, zalm
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Macaroni met tuinerwten, courgette en zalm
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
388
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
13
g
20
%
Verzadigd vet
4
g
25
%
Meerv. onverz. vet
3
g
Enkelv. onverz. vet
4
g
Cholesterol
57
mg
19
%
Natrium
1364
mg
59
%
Kalium
683
mg
20
%
Koolhydraten
45
g
15
%
Vezel
3
g
13
%
Suiker
4
g
4
%
Eiwit
24
g
48
%
Vitamine A
532
IU
11
%
Vitamine B1
1
mg
67
%
Vitamine B2
1
mg
59
%
Vitamine B3
8
mg
40
%
Vitamin B5
2
mg
20
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamin B12
3
µg
50
%
Vitamine C
24
mg
29
%
Vitamine D
1
µg
7
%
Vitamine E
1
mg
7
%
Vitamine K
12
µg
11
%
Calcium
56
mg
6
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
59
µg
15
%
IJzer
2
mg
11
%
Mangaan
1
mg
50
%
Magnesium
49
mg
12
%
Fosfor
252
mg
25
%
Selenium
32
µg
46
%
Zink
1
mg
7
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag