Macaroni met ham en kaas om je vingers bij af te likken! Makkelijk om te maken, kidsproof en ook nog eens snel op tafel!
Onze versie van Mac ’n Cheese, oftewel macaroni met ham en kaas. Ik moet zeggen dat ik toch wel schrok van de Amerikaanse versie. Daar zit toch wel een heleboel kaas is en of dat er nu lekkerder op wordt?!
Vandaar lekker onze eigen versie met ham, uiteraard kaas, paprika en een lekker uitje erdoor. 15 minuten in de oven en je hebt een heerlijke gluten- en lactosevrije macaroni met ham en kaas.
Het recept is ook helemaal goedgekeurd door mijn kieskeurige 5-jarige kleuter. Na haar bordje leeg te hebben gegeten kreeg ze als beloning een heerlijke Cornetto vegan. Toen ze eenmaal haar ijsje op had zei ze: “Mama, mag ik nog een bordje Mac en Sjies?” Een groter compliment kun je als moeder niet krijgen toch?! <3
Je vind ons recept hieronder!
Macaroni met ham en kaas uit de oven
Ingrediënten
- 300 gram glutenvrije macaroni
- 250 gram hamblokjes
- 1 rode punt paprika
- 1 groene paprika
- 200 gram roomkaas
- 100 gram geraspte jong belegen kaas
- 2 theelepels knoflookpuree
- 1 ui
- 1 groentebouillonblokje
- 2 theelepels Italiaanse kruiden
- zwarte peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Kook de glutenvrij macaroni samen met wat zout en het groentebouillonblokje beetgaar.
- Snijd ondertussen de paprika's in blokjes en snipper de ui.
- Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan of wok en fruit hierin de ui. Voeg de knoflookpuree toe.
- Voeg na 2 minuten de hamblokjes toe en bak even 5 minuten mee.
- Voeg vervolgens de paprika blokjes toe en roerbak nog zo'n 2 minuten mee.
- Schep nu de roomkaas bij het geheel samen met 2 flinke handen geraspte kaas.
- Roer de Italiaanse kruiden erdoor en breng op smaak met een beetje zout en een flinke draai zwarte peper uit de molen.
- Voeg de macaroni toe en roer alles even goed door.
- Schep de macaroni met ham en kaas in een ovenschaal en bestrooi daarna royaal met de rest van de geraspte kaas.
- Zet de schaal in het midden van de oven gedurende 15 minuten totdat de macaroni met ham en kaas een lekker goudbruin korstje heeft.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je op zoek naar nog meer recepten zoals deze glutenvrije macaroni met ham en kaas? Kijk dan ook eens op onze pagina met ovenschotels.
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!
knoflook puree? waar koop je dit?
Hoi Riny,
Ik koop dit onder andere bij Albert Heijn. Dit zit in tubes van het merk Santa Maria. Het staat bij de kruiden. Je hebt er ook rode peper, basilicum en gember puree van. Ideaal als je even wat minder tijd hebt of gewoon even geen zin om te snijden 😉
Groetjes Audrey