Indiase viscurry met spinazie en kikkererwten

Een heerlijke Indiase viscurry met spinazie, kerstomaatjes en kikkererwten welke ook nog eens binnen 30 minuten op tafel staat. Een ideaal glutenvrij (ook lactosevrij en melkvrij) recept dus voor doordeweeks als je wat minder tijd hebt om te koken, maar toch lekker en gezond wilt eten.

Erg lekker met basmatirijst en zelfgemaakt glutenvrij naanbrood. Deze Indiase viscurry is mild pittig, dus ook een uitstekend gerecht voor kinderen. Sophie heeft er in ieder geval van genoten en wij uiteraard ook.

Je vind ons recept hieronder!



Indiase viscurry met spinazie, kerstomaatjes en kikkererwten

Lekker, snel, makkelijk en gezond. En ook nog eens glutenvrij, lactosevrij en melkvrij.

Gang Hoofdgerecht, wokgerecht
Keuken Glutenvrij, Indiaas, Lactosevrij, Melkvrij
Voorbereidingstijd 10 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 30 minutes
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • 500 gram kabeljauw
  • 1 blik kikkererwten 400 gram
  • 250 gram verse spinazie
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 grote ui
  • 1 rode peper
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 4 cm gember
  • 5 takjes koriander
  • 400 ml kokosmelk
  • 1,5 theelepel kurkuma
  • 2,5 theelepel komijnzaad
  • 1,5 theelepel garam masala
  • 1,5 theelepel gemalen koriander
  • 0,5 theelepel kaneel
  • 2 theelepels rietsuiker of bruine suiker
  • 50 ml water
  • zwarte peper en zout
  • wokolie

Hoe maak je het?

  1. Maal de ui samen met de knoflook, rode peper en gember in de keukenmachine of hakmolen van de staafmixer tot een pasta.

  2. Halveer de kerstomaatjes en snijd de kabeljauw in stukjes van ongeveer 4 cm.

  3. Giet de kikkererwten in een zeef en spoel af met koud water. Laat even uitlekken.

  4. Verhit in de wok een scheutje wokolie en fruit hier in de pasta.

  5. Voeg de kurkuma, komijnzaad, gemalen koriander, garam masala, kaneel en rietsuiker toe en roerbak zo'n 3 minuten zodat de aroma's goed vrij komen.

  6. Giet 50 ml water in de wok samen met de kerstomaatjes en roerbak zo'n 5 minuten totdat de cherry tomaten zacht zijn.

  7. Schenk nu de kokosmelk erbij en roer even goed door.

  8. Voeg nu de kikkererwten toe samen met de blaadjes van de koriander en roer wederom goed door.

  9. Laat nu de spinazie slinken in de curry en voeg daarna de kabeljauw toe. Laat de kabeljauw in ongeveer 3 minuten gaar worden.

  10. Breng de Indiase viscurry met spinazie, kerstomaatjes en kikkererwten verder op smaak met wat zwarte peper en zout.

Notities

Serveer bij de Indiase viscurry met spinazie, kerstomaatjes en kikkererwten witte basmatirijst en eventueel wat glutenvrij naanbrood.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

 

 

Ben je op zoek naar nog meer Indiase gerechten zoals deze Indiase viscurry met spinazie en kikkererwten?
Je vind ze op onze pagina met wokgerechten!



 

Volg je ons ook al op Facebook en Instagram?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code