Indische gehaktballetjes in ketjapsaus

We blijven voorlopig nog even in de glutenvrije Oosterse sferen. Er zijn nog zoveel van deze heerlijke recepten die ik wil maken. De recepten to do lijst wordt op dit moment steeds langer in plaats van korter, ha, ha. Een van deze heerlijke gerechten is deze Indische gehaktballetjes in ketjapsaus.

Vanavond heb ik voor het eerst deze heerlijke pittige glutenvrije balletjes voor mijn gezinnetje gemaakt. Ze hebben er van genoten en ik uiteraard ook. Een super combinatie met nasi of bami, maar ze zijn ook geweldig lekker als borrelhapje.

Wil je deze heerlijke Indische gehaktballetjes ook eens maken? Hieronder vind je ons recept!



Pittige Indische gehaktballetjes in ketjapsaus

Heerlijk voor bij de nasi, maar ook erg lekker als borrelhapje.

Gang Bijgerecht, Snack
Keuken Glutenvrij, Indisch, Lactosevrij, Melkvrij
Voorbereidingstijd 15 minutes
Kooktijd 20 minutes
Totale tijd 35 minutes
Porties 4 personen
Auteur Audrey Dobber

Ingrediënten

  • Voor de balletjes:
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 1 rode peper
  • 2 sjalotjes
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel laos
  • 1 ei
  • 4 eetlepels glutenvrij paneermeel
  • zwarte peper uit de molen
  • zout
  • .................................................................................
  • Voor de saus:
  • 8 eetlepels glutenvrije ketjap
  • 6 eetlepels glutenvrije oestersaus
  • 2 theelepels sambal oelek
  • 1 ui
  • 1 bolletje Chinese knoflook of 2 teentjes
  • 2 cm gember
  • 1 eetlepel palmsuiker
  • wokolie

Hoe maak je het?

  1. Snipper 1 bolletje knoflook, de rode peper en de sjalotjes zo fijn mogelijk. Je kunt eventueel de hakmolen van de staafmixer hiervoor gebruiken.

  2. Doe het gehakt in een kom en kneed hier de knoflook, rode peper, sjalotjes, ei, laos, komijn, zwarte peper, zout en paneermeel door heen.

  3. Draai balletjes ter grootte van een bitterbal van het gehakt en laat eventjes opstijven in de koelkast. Zo voorkom je dat straks de gehaktballetjes uit een vallen.

  4. Hak intussen de ui, gember en het andere bolletje knoflook zo fijn mogelijk. Ook hier kun je de hakmolen weer gebruiken.

  5. Verhit een scheutje wokolie in de braadpan en fruit hierin de ui, gember en knoflook.

  6. Voeg na ongeveer 2 minuten de Indische gehaktballetjes toe en bak rondom bruin.

  7. Voeg nu de ketjap, sambal, oestersaus en palmsuiker toe. Laat de Indische gehaktballetjes in ketjapsaus nog zo'n 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken.

Notities

Mocht je het geheel nu wat te pittig vinden dan kun je ook 1 theelepel sambal aan de ketjapsaus toevoegen in plaats van 2.

 

Veel kookplezier en eet smakelijk!

 

Liefs Audrey

Ben je op zoek naar nog meer glutenvrije Indische gerechten? Kijk dan ook eens op onze pagina met Oosterse gerechten.



Facebook, Instagram

1 thought on “Indische gehaktballetjes in ketjapsaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

code