Een tijdje terug was de lactosevrije mozzarella van Galbani in de aanbieding, dus direct maar een aantal bolletjes gekocht bij Albert Heijn. Deze week moest toch echt het laatste bolletje op in verband met de houdbaarheidsdatum, dus sinds lange tijd weer eens een keertje kip caprese gemaakt. Dit maal voor het eerst met de lactosevrije mozzarella.
Kip caprese
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 1 trostomaat
- 1 bol Mozzarella Galbani lactosevrij
- 1 bolletje Chinese knoflook
- verse blaadjes basilicum
- Italiaanse Kruiden
- olijfolie
- peper en zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
- Snijd de mozzarella en de tomaat in dunne plakjes. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Maak inkepingen in de kipfilet met een scherp mes. Stop wat knoflook in elke inkeping en vervolgens een plakje tomaat, mozzarella en een blaadje basilicum. Als de plakje tomaat en mozzarella wat groot zijn, dan kun je ze eventueel halveren.
- Leg de kip caprese in een ovenschaal. De lactosevrije mozzarella smelt vrij snel en wordt meer vloeibaar dan de variant met lactose.
- Bestrooi de kip met de Italiaanse kruiden en wat peper en zout naar smaak.
- Sprenkel als laatste een beetje olijfolie over de kip caprese.
- Bak de kipfilets in het midden van de oven in zo'n 25 minuten gaar.
Opmerkingen
In veel van mijn recepten gebruik ik bolletjes knoflook. Laatst kreeg ik een vraag van een lezer of ze dan een hele bol knoflook met alle teentjes in het gerecht moest doen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, dus voortaan zal ik het wat duidelijker in het recept zetten.
Als ik in mijn recepten over bolletjes knoflook spreek, dan bedoel ik daarmee de Chinese knoflook. Deze knoflook vind ik persoonlijk zoveel lekkerder dan de teentjes knoflook. Hij is net even wat milder van smaak. De pit verwijder ik altijd waardoor je minder last zult hebben van een onaangename geur.
Meer glutenvrije recepten en lactosevrije recepten kun je vinden in de recepten index