Kip caprese. Een heerlijk Italiaans kipgerecht uit oven met tomaat, basilicum en mozzarella. Lekker met aardappeltjes of pasta en Mediterraanse groenten.
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 15 minutenminuten
Bereidingstijd 25 minutenminuten
Totale tijd 40 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht, Kipgerecht
Keuken Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p.
Porties 4personen
Ingrediënten
4kipfilets
1trostomaat
1bolMozzarellaGalbani lactosevrij
1bolletjeChinese knoflook
verse blaadjes basilicum
Italiaanse Kruiden
olijfolie
peper en zout
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius
Snijd de mozzarella en de tomaat in dunne plakjes. Snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Maak inkepingen in de kipfilet met een scherp mes. Stop wat knoflook in elke inkeping en vervolgens een plakje tomaat, mozzarella en een blaadje basilicum. Als de plakje tomaat en mozzarella wat groot zijn, dan kun je ze eventueel halveren.
Leg de kip caprese in een ovenschaal. De lactosevrije mozzarella smelt vrij snel en wordt meer vloeibaar dan de variant met lactose.
Bestrooi de kip met de Italiaanse kruiden en wat peper en zout naar smaak.
Sprenkel als laatste een beetje olijfolie over de kip caprese.
Bak de kipfilets in het midden van de oven in zo'n 25 minuten gaar.
Opmerkingen
Kip Caprese is te combineren met veel verschillende gerechten. Het is bijvoorbeeld erg lekker met Spicy aardappelpartjes en Mediterraanse groenten, maar het is ook erg lekker met bijvoorbeeld pasta en een frisse salade.