Ben je op zoek naar een glutenvrij gerecht wat gezond is, makkelijk om te maken, kids proof en ook nog eens snel klaar? Dan zijn deze Italiaanse witte bonen in tomatensaus met chipolata worstjes echt een aanrader. Verrassend lekker en binnen 20 minuten op tafel. Lekker met bijvoorbeeld pasta, witte rijst, aardappelpuree, gebakken aardappeltjes of glutenvrij stokbrood.
Ook dit glutenvrije recept is weer toevallig ontstaan en is wederom een idee van Sophie. Na wat speurwerk van mijn 6-jarige dochter in onze voorraadkastjes kwam er een grote pot met witte bonen tevoorschijn en een pak gezeefde tomaten. Zelf heb ik daar nog een zak Italiaanse roerbakgroente aan toegevoegd, chipolata worstjes en een uitje en zo is er weer een nieuw recept ontstaan.
Sophie heeft ook weer meegeholpen met het maken van dit heerlijke glutenvrije gerecht. Zo gezellig om samen in de keuken te staan. Zij heeft de worstjes in stukjes gesneden, de witte boontjes afgespoeld en geroerd in de pan. Dat laatste ging even iets minder goed. Wat ben ik blij dat ik afwasbare verf in de keuken gebruikt heb 😉
Wil je dit super snelle recept ook eens maken? Je vind ons recept hieronder.
Italiaanse witte bonen in tomatensaus met chipolata worstjes
Ingrediënten
- 600 gram chipolata worstjes
- 400 gram Italiaanse roerbakgroenten
- 1 grote pot witte bonen
- 500 gram gezeefde tomaten 720 gram
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- 1 ui
- 2 tl knoflookpuree
- 20 blaadjes basilicum
- 2 tl oregano
- 2 tl peterselie
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snijd de chipolata worstjes in 4 gelijke stukjes.
- Snipper de ui.
- Giet de witte bonen in een zeef en spoel af met koud water.
- Laat de bonen even uitlekken.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok of hapjes pan en fruit hierin de ui en knoflookpuree.
- Voeg de chipolata worstjes toe en bak rondom lichtbruin.
- Schep de tomatenpuree bij de worstjes en roerbak eventjes mee.
- Doe de witte bonen bij het geheel samen met de Italiaanse roerbakgroenten en roerbak deze zo'n 2 minuten mee.
- Schenk nu de gezeefde tomaten bij de witte bonen, groenten en worstjes en breng aan de kook.
- Scheur de basilicum blaadjes in stukjes en voeg bij de tomatensaus samen met de peterselie en oregano.
- Breng verder op smaak met peper en zout.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Enthousiast over dit recept? Laat het ons weten via social media door ons te taggen #sophieglutenvrij of @sophieglutenvrij. Meer van super snelle glutenvrije recepten zoals deze Italiaanse witte bonen in tomatensaus met chipolata worstjes vind je op onze pagina met 30 minuten of minder gerechten.
De avonturen van Sophie en mij lees je ook terug op social media. Volgen jullie ons daar ook al?
Heerlijk
Dank je wel! 🙂