Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Print
E-mail
Italiaanse witte bonen in tomatensaus met chipolata worstjes
4,43
van
7
Stemmen
Italiaanse witte bonen in tomatensaus met chipolata worstjes. Een heerlijk, gezond en voedzaam gerecht wat binnen 20 minuten op tafel staat.
Kook modus
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd
10
minuten
minuten
Bereidingstijd
10
minuten
minuten
Totale tijd
20
minuten
minuten
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Glutenvrij, Italiaans, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur
Audrey Dobber
Calorieën p.p.
771
kcal
Porties
4
personen
Ingrediënten
600
gram
chipolata worstjes
400
gram
Italiaanse roerbakgroenten
1
grote pot
witte bonen
500
gram
gezeefde tomaten
720 gram
1
blikje
tomatenpuree
70 gram
1
ui
2
tl
knoflookpuree
20
blaadjes
basilicum
2
tl
oregano
2
tl
peterselie
peper en zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Snijd de chipolata worstjes in 4 gelijke stukjes.
Snipper de ui.
Giet de witte bonen in een zeef en spoel af met koud water.
Laat de bonen even uitlekken.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok of hapjes pan en fruit hierin de ui en knoflookpuree.
Voeg de chipolata worstjes toe en bak rondom lichtbruin.
Schep de tomatenpuree bij de worstjes en roerbak eventjes mee.
Doe de witte bonen bij het geheel samen met de Italiaanse roerbakgroenten en roerbak deze zo'n 2 minuten mee.
Schenk nu de gezeefde tomaten bij de witte bonen, groenten en worstjes en breng aan de kook.
Scheur de basilicum blaadjes in stukjes en voeg bij de tomatensaus samen met de peterselie en oregano.
Breng verder op smaak met peper en zout.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Liefs Audrey en Sophie
Heb je dit glutenvrije recept geprobeerd?
Laat het ons weten via
@sophieglutenvrij
of tag
#sophieglutenvrij
!
Tag:
basilicum, cherry tomaten, chipolata worstjes, glutenvrij, Italiaans, knoflook, makkelijk recept, snel recept, uien, witte bonen
Voedingswaarden per persoon/portie
Voedingswaarden
Italiaanse witte bonen in tomatensaus met chipolata worstjes
Hoeveelheid per persoon/portie
Calorieën
771
% Dagelijkse hoeveelheid*
Vet
47
g
72
%
Verzadigd vet
16
g
100
%
Meerv. onverz. vet
1
g
Enkelv. onverz. vet
3
g
Natrium
4482
mg
195
%
Kalium
1530
mg
44
%
Koolhydraten
54
g
18
%
Vezel
15
g
63
%
Suiker
9
g
10
%
Eiwit
40
g
80
%
Vitamine A
12235
IU
245
%
Vitamine B1
0.3
mg
20
%
Vitamine B2
0.3
mg
18
%
Vitamine B3
4
mg
20
%
Vitamin B5
1
mg
10
%
Vitamin B6
1
mg
50
%
Vitamine C
47
mg
57
%
Vitamine E
5
mg
33
%
Vitamine K
515
µg
490
%
Calcium
346
mg
35
%
Koper
1
mg
50
%
Foliumzuur
182
µg
46
%
IJzer
9
mg
50
%
Mangaan
2
mg
100
%
Magnesium
173
mg
43
%
Fosfor
259
mg
26
%
Selenium
4
µg
6
%
Zink
3
mg
20
%
* Percentage dagelijkse hoeveelheid gebaseerd op 2000 calorieën per dag