Heerlijke en makkelijke Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus. Lekker met glutenvrije pasta, Parmezaanse kaas en een frisse salade.
Ja wel hoor! Daar is er weer eentje. Een heerlijk glutenvrij gehaktballetjes recept. Zeg nu zelf, met gehaktballetjes zit je toch altijd goed. We hebben inmiddels al een Amerikaanse versie gehad, maar ook Mexicaans, Chinees, Zweeds, Spaans en Frans. Deze keer heb ik Italiaanse gehaktballetjes gemaakt in een zalige tomatensaus welke lekker vol van smaak is. Heerlijk met verse basilicum erin en wat oregano. Natuurlijk mogen een uitje en knoflook niet ontbreken.
Deze Italiaanse gehaktballetjes zijn niet alleen erg makkelijk om te maken. Dit zalige bijgerecht staat ook nog eens binnen 45 minuten op tafel. Lekker met glutenvrije pasta, grof geraspte Parmezaanse kaas en een frisse salade erbij.
Wil je deze heerlijke Italiaanse gehaktballetjes ook eens maken? Je vind ons recept hieronder!
Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 2 teentjes knoflook
- 2 kleine uien
- 1½ eetlepel Italiaanse kruiden
- 4 eetlepels glutenvrij paneermeel
- 1 ei
- 2 blikjes tomatenblokjes
- 5 zongedroogde tomaten
- 10 blaadjes verse basilicum
- 1 theelepel oregano
- peper en zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Snipper de uien en hak de knoflook zo fijn mogelijk.
- Meng de helft van de ui en knoflook met het gehakt.
- Voeg het ei, paneermeel, Italiaanse kruiden, peper en zout toe en kneed goed door.
- Draai balletjes ter grootte van een pingpongbal van het gehakt.
- Hak intussen de zongedroogde tomaten fijn.
- Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan.
- Fruit hierin de andere helft van de ui en knoflook.
- Voeg ook de stukjes zongedroogde tomaat toe en bak even mee.
- Doe de gehaktballetjes in de pan en bak rondom bruin.
- Schenk de tomatenblokjes bij het geheel samen met de tomatenpuree en breng langzaam aan de kook.
- Scheur de basilicumblaadjes in stukjes en voeg deze bij de Italiaanse gehaktballetjes samen met de oregano.
- Breng verder op smaak met wat peper en zout.
- Laat de Italiaanse gehaktballetjes met de deksel op de pan nog zo'n 15 minuten zachtjes doorpruttelen.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Wil je nog meer glutenvrije gehaktballetjes uitproberen? Wat denk je bijvoorbeeld van onze heerlijke Mexicaanse gehaktballetjes, Zweedse gehaktballetjes of Amerikaanse gehaktballetjes? Allemaal lekker als avondeten, maar ook een perfect borrelhapje.
Volgen jullie ons ook al op Social Media? Hier vind je natuurlijk al onze glutenvrije recepten, maar ook reviews, tips, glutenvrije aanbieding, soms een leuke win actie en natuurlijk een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij.