Deze zalige glutenvrije en kruidige Griekse pasta met courgette, aubergine en kipbraadworstjes moet je een keertje geprobeerd hebben. Zó ontzettend lekker!
Ja hoor! Daar is er weer eentje! Zo’n mega lekker glutenvrij pasta gerecht die ook nog eens snel op tafel staat. De Griekse pasta met courgette, aubergine en kipbraadworstjes. En ook nog eens kidsproof. Hoe kan het ook anderes, want deze keer heeft Sophie het recept verzonnen.
Het eigenlijke plan was om kipbraadworstjes te eten met wat aardappels en groente. Lekker simpel. Allen daar wilde Sophie niet veel van weten. Pasta moest het worden. Maar ja, de kipbraadworstjes moesten toch echt die dag op. “Mama, waarom doe je de kipbraadworstjes dan niet door de pasta zoals je ook wel eens met de chipolataworstjes doe?” “En dan lekker met een tomatensausje erbij”. Ach ja, waarom ook niet. Er lag ook nog een courgette en kleine aubergine. Paprika’s hebben we eigenlijk altijd wel in huis. En daarmee was het recept voor de Griekse pasta al vrij snel ontstaan.
En lekker dat het geworden is. Echt een aanrader! Wil je onze glutenvrije Griekse penne met courgette, aubergine en kipbraadworstjes ook eens maken? Scroll dan snel naar beneden voor het recept!
Griekse pasta met courgette, aubergine en kipbraadworstjes
Ingrediënten
- 400 gram glutenvrije penne Barilla
- 4 kipbraadworstjes 300 gram
- 1 grote courgette
- 1 kleine aubergine
- 1 rode puntpaprika
- 1 gele paprika
- 1 ui
- 1 bolletje solo knoflook
- 2 blikjes tomatenblokjes á 400 gram
- 1 blikje tomatenpuree 70 gram
- 1 groentebouillonblokje
- 1 kippenbouillonblokje
- 50 ml water
- 1½ eetlepel Griekse kruiden
- 1 eetlepel paprikapoeder mild
- 1 theelepel gemalen komijn
- ⅓ theelepel cayennepeper
- peper
- zout
- olijfolie
Hoe maak je het?
- Kook de glutenvrije penne samen met het groentebouillonblokje en wat zout beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Snipper intussen de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
- Snijd beide paprika's in blokjes.
- Doe hetzelfde met de courgette en aubergine.
- Snijd vervolgens de kipbraadworstjes in plakjes van ongeveer 1,5 cm.
- Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
- Doe de kipbraadworstjes erbij samen met het paprikapoeder, cayennepeper en gemalen komijn en bak de worstjes rondom bruin.
- Schep vervolgens de paprika blokjes in de wok en roerbak 2 minuten.
- Doe vervolgens de aubergine en courgette erbij en roerbak 1 minuut mee.
- Schenk nu de tomatenblokjes in de wok samen met de tomatenpuree, het water, Griekse kruiden en het kippenbouillonblokje.
- Breng het geheel zachtjes aan de kook laat nog ongeveer 5 minuten garen.
- Breng eventueel nog wat verder op smaak met wat peper en zout.
- Roer als laatste de glutenvrije pasta door de saus en warm nog een minuutje door.
Opmerkingen
Voedingswaarden per persoon/portie
Ben je ook zo dol op pasta zoals deze Griekse pasta met courgette, aubergine en kipbraadworstjes? Kijk dan ook eens op onze pagina met glutenvrije pastagerechten. Succes verzekerd!
Volgen jullie de avonturen van Sophie en mij ook al op Social Media? Hier vind je niet alleen onze heerlijke glutenvrije recepten, maar ook tips, nieuws, nieuwe glutenvrije producten en een kijkje achter de schermen bij Sophie Glutenvrij. En soms hebben we ook nog eens een leuke winactie!