Griekse pasta met courgette, aubergine en kipbraadworstjes
5 van 1 stem
Deze zalige glutenvrije en kruidige Griekse pasta met courgette, aubergine en kipbraadworstjes moet je een keertje geprobeerd hebben. Zó ontzettend lekker!
Voorkomt dat je scherm uitgeschakelt
Voorbereidingstijd 20 minutenminuten
Bereidingstijd 15 minutenminuten
Totale tijd 35 minutenminuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij
Auteur Audrey Dobber
Calorieën p.p. 572kcal
Porties 6personen
Ingrediënten
400gramglutenvrije penneBarilla
4kipbraadworstjes300 gram
1grotecourgette
1kleineaubergine
1rode puntpaprika
1gele paprika
1ui
1bolletjesolo knoflook
2blikjestomatenblokjesá 400 gram
1blikjetomatenpuree70 gram
1groentebouillonblokje
1kippenbouillonblokje
50mlwater
1½eetlepelGriekse kruiden
1eetlepelpaprikapoeder mild
1theelepelgemalen komijn
⅓theelepelcayennepeper
peper
zout
olijfolie
Hoe maak je het?
Kook de glutenvrije penne samen met het groentebouillonblokje en wat zout beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snipper intussen de ui en snijd de knoflook zo fijn mogelijk.
Snijd beide paprika's in blokjes.
Doe hetzelfde met de courgette en aubergine.
Snijd vervolgens de kipbraadworstjes in plakjes van ongeveer 1,5 cm.
Verhit een scheutje olijfolie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook.
Doe de kipbraadworstjes erbij samen met het paprikapoeder, cayennepeper en gemalen komijn en bak de worstjes rondom bruin.
Schep vervolgens de paprika blokjes in de wok en roerbak 2 minuten.
Doe vervolgens de aubergine en courgette erbij en roerbak 1 minuut mee.
Schenk nu de tomatenblokjes in de wok samen met de tomatenpuree, het water, Griekse kruiden en het kippenbouillonblokje.
Breng het geheel zachtjes aan de kook laat nog ongeveer 5 minuten garen.
Breng eventueel nog wat verder op smaak met wat peper en zout.
Roer als laatste de glutenvrije pasta door de saus en warm nog een minuutje door.
Opmerkingen
Veel kookplezier en eet smakelijk!Liefs Audrey en Sophie