Vorige week is het eindelijk gelukt om lekkere en vormvaste vanillekoekjes te maken. Vandaag waren, op herhaaldelijk verzoek van Sophie, de chocoladekoekjes aan de beurt. Een paar kleine aanpassingen in het recept van vorige week en voila! Glutenvrije chocoladekoekjes!!! En, deze koekjes zijn natuurlijk niet alleen erg lekker om op te eten. Ze zijn ook erg leuk om samen met je kind te maken. Gezellig samen in de keuken, meten en wegen, roeren en kneden. Daarna natuurlijk het allerleukste. De vormpjes uit steken. En geloof me, er zijn heel wat vormpjes die je kunt gebruiken. Kijk maar eens online bij de diverse taartenshops 😉
Al trek gekregen in deze overheerlijke glutenvrije koekjes?! Je vind ons recept hieronder! Veel bakplezier!
Chocoladekoekjes glutenvrij
Ingrediënten
- 135 gram tapiocameel
- 135 gram rijstmeel
- 135 gram kikkererwtenmeel
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 200 gram zachte boter
- 150 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei (M)
- 2 theelepels Fiberhusk (pysilliumvezels)
- een snufje zout
Instructies
- Zeef het tapiocameel, de rijstmeel en het kikkererwtenmeel met een fijne zeef in een beslagkom. Voeg de Fiberhusk, de cacao en een snufje zout toe en meng dit even goed door elkaar.
- Doe in een andere kom de lichtbruine basterdsuiker, de vanillesuiker en de zachte boter en mix dit even door met een elektrische handmixer met gardes. Voeg nu het ei toe en mix alles nog even goed door.
- Vervang nu de gardes van de mixer door de kneedhaken. Voeg een flinke schep van het meelmengsel aan het suiker-boter-ei-mengsel toe en mix dit goed door tot het helemaal is opgenomen. Herhaal deze stap totdat al het meel op is. Je zult zien dat bij het laatste beetje meel het deeg met de mixer niet meer goed gemengd wordt. Kneed daarom het laatste gedeelte met de hand goed door. Dit deeg hoeft niet te rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 165 graden Celsius. Ik maak gebruik van een heteluchtoven.
- Vorm van het deeg een platte bal en leg deze tussen 2 vellen bakpapier. Dit voorkomt een hoop geknoei met uitrollen op bloem en geplak van deeg aan je rolstok. Rol een plak van ongeveer 1 cm.
- Steek vormpjes uit het deeg en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat.
- Kneed de restjes deeg die over zijn weer tot een bal en rol weer een lap van 1 cm dik zodat je weer vormpjes uit kunt steken. Blijf deze stap herhalen tot al het deeg op is.
- Bak de koekjes 10 minuten in het midden van de oven.
- Leg de koekjes als ze klaar zijn op een (koek)rooster om af te koelen. Let op! Glutenvrije koekjes breken een stuk makkelijker als ze warm zijn dan gewone koekjes. Schep ze daarom heel voorzichtig van de bakplaat.
Notities

Op de foto hebben Sophie en ik een variatie gemaakt van vanille- en chocoladekoekjes. Uiteindelijk kon ze toch niet kiezen, ha, ha. Wil je net als wij ook de andere variant glutenvrije koekjes maken? Hierbij de link voor de glutenvrije vanille koekjes!
Wederom weer erg genoten met mijn kleine moppie.
Deze gaan we zeker vaker maken 🙂
Meer glutenvrije recepten vind je via deze link
Volgen jullie Sophie en mij al op Social media?
Wil je voortaan als eerste op de hoogte worden gebrachten van onze nieuwste recepten en ons laatste nieuws? Abonneer je dan op ons blog onderaan de homepage en ontvang vanaf nu een melding in je inbox zodra wij een nieuw bericht voor jullie plaatsen. Handig toch?!